Бежанците седят сгушени на малка надуваема лодка, блъскани от вълните

...
Бежанците седят сгушени на малка надуваема лодка, блъскани от вълните
Коментари Харесай

Майкъл Шийн, Джеймс Греъм и Адам Къртис си сътрудничат и пропускат с дистопичната драма The Way — рецензия

Бежанците седят сгушени на дребна надуваема лодка, блъскани от вълните на Ламанша. Бели, работническа класа и уелсци, те нямат нито дом, нито вяра във Англия.

Тази инверсия на описа за мигрантите се разиграва в The Way, провокираща мисли нова поредност от три елементи на BBC, родена от съдействието сред артиста Майкъл Шийн (режисьор), драматурга Джеймс Греъм (сценарист) и режисьора на документални филми Адам Къртис (изпълнителен продуцент). Изследване на страната, обществото и самоличността, това е произведение с явна упоритост, само че неравномерно осъществяване, което в никакъв случай не съответствува изцяло или даже се открива в даден род.

Започваме с парче обществен натурализъм в Порт Толбот, Уелс, в миналото изтъкнат град на стоманодобивните фабрики, където хората и промишлеността са били оставени постепенно да ръждясват. Но когато се случи покруса, присъща за десетилетия занемаряване, гневът раздрусва общността от нейното неразположение, вдъхновявайки първо аномия, по-късно анарх...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР