Бежанците, настанени в регистрационно- приемателния център в Харманли, са търсени

...
Бежанците, настанени в регистрационно- приемателния център в Харманли, са търсени
Коментари Харесай

Търсят за работа бежанци от центъра в Харманли

Бежанците, настанени в регистрационно- приемателния център в Харманли, са търсени от работодатели. С разхлабването на ограниченията поради ковид, от ден на ден са работодателите, които търсят фрагменти след тях, заяви шефът на РПЦ- Славчо Янев.

Работа търсят най-вече фамилните, работят мъжете, с цел да устоят фамилиите си. Част от чужденците, изведени от лагера и настанени на адреси в града, работят в Харманли, Асеновград и Пловдив.Търсят ги и за сезонна претовареност на полето и за дюнерджийници по морето, сподели още той.

514 са хората сега в центъра. Само 9 са фамилиите, 75 са децата, измежду които и непридружени от близки. Останалите жители са най-вече сами мъже. Капацитетът на центъра е 3 000 души и от дълго време не е запълван. Хората са от Афганистан, Сирия и Ирак.

Очаква се поради обстановката в Афганистан, търсещите протекция да се усилят. Хората в Харманли са обезпокоени от групите мъже, които се разхождат из града. Преди в лагера имаше най-вече фамилии, в този момент множеството са млади мъже и момчета. Обикалят, пият алкохол, викат, разясниха локални поданици. Те желаят по- непоколебим надзор.

Лагерът е от отворен вид, чужденците могат свободно да излизат, само че имат вечерен час, който е 22 часа и са длъжни да го съблюдават. Правим инспекции, през лятото има по -голямо придвижване, само че контролът се съблюдава, сподели още Славчо Янев.

--
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР