Бежанци в затворническото общежитие Бойчиновци няма да бъдат настанявани. Центърът

...
Бежанци в затворническото общежитие Бойчиновци няма да бъдат настанявани. Центърът
Коментари Харесай

Ще настаняват ли мигранти в затворническото общежитие в Бойчиновци?

Бежанци в затворническото общежитие " Бойчиновци " няма да бъдат настанявани. Центърът се закрива от 1 март. Заради породилото се напрежение измежду жителите на Бойчиновци и останалите обитаеми места, че мигранти ще бъдат настанявани в някогашния изправителен дом, на среща заместник-министърът на правораздаването Георги Николов внесе изясненост към обстановката.

Жителите на Бойчиновци и селата не са съгласни в някогашния изправителен дом за бъдат настанявани вероятно бежанци. Новината, тиражирана напоследък в медиите и обществените мрежи, тормози хората. 

В отговор на писмо от кмета на Бойчиновци Светлин Сретениев до Министерството на правораздаването, от 31 януари тази година, се споделя, че след затварянето на затворническото общежитие постройката ще се охранява от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и няма да се настаняват бежанци.

Пред жителите на Бойчиновци същото удостовери и заместник-министърът на правораздаването Георги Николов.

Причините за закриването на затворническото общежитие в Бойчиновци от 1 март е преместването му в пандиза във Враца, заяви основен комисар Ивайло Йорданов, основен шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", представен от БНР. 

Към момента на взимане на решение за закриване на затворническото общежитие в Бойчиновци в него е имало 64 лишени от независимост, охранявани от 63-ма чиновници, разясни шефът Светослав Пенов. 

Издръжката е огромна, като през предходната година за пандизчиите са изхарчени над 663 000 лв.. Сградата е остаряла и амортизирана. Само за ремонта на покрива са нужни 960 000 лв. без Данък добавена стойност, посочи Пенов

Жителите на Бойчиновци показаха мнение, че няма да позволен бежанци да бъдат настанявани след закриването на някогашния изправителен дом.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР