Бежанската политика отново се превърна в костелив орех в поредното

...
Бежанската политика отново се превърна в костелив орех в поредното
Коментари Харесай

Бежанската политика може да провали управленската коалиция в Германия

Бежанската политика още веднъж се трансформира в костелив орех в следващото - към този момент четвърто, ръководство на немския канцлер Ангела Меркел, разяснява в собствен материал английският вестник The Guardian.
Особено мощна опозиция що се отнася до миграцията има от страна на външния министър на Германия Хорст Зеехофер. Двамата имаха поредна среща по отношение на позицията на Зеехофер, че би трябвало да има сериозна цедилка що се отнася до търсещите леговище в Германия.
Основното искане на Хорст Зеехофер е търсещите леговище да бъдат връщани от немската граница, в случай че са влезнали в Европейски Съюз през друга страна или към този момент са се кандидатирали за леговище в Германия и кандидатурата им е била отхвърлена. Според Ангела Меркел, би било нелегално за Германия да предприеме сходна едностранна стъпка, което би наранило опитите за оформяне на обширна европейска политика, само че се допуска че е предложила компромис, предлагайки сключването на двустранни съглашение с Италия и Гърция, написа Агенция " Фокус ". Има и неофициална информация, че Меркел е говорила със Зеехофер да изчака идната среща на върха на Европейски Съюз, в края на юни - на 28 юни. Но Зеехофер ѝ е споделил, че Европейски Съюз се е провалил в построяването на обща политика от експлоадирането на бежанската рецесия през 2015 година и е мъчно да се намерения, че ще успее да го направи до края на месеца.
На срещата на върха ще бъдат разисквани предложенията за смяна на разпоредбите за леговище в Европейски Съюз, които все още изискват от бежанците да подадат молба за бежански статут в първата страна от Европейски Съюз, в която влязат, най-често Италия или Гърция. Съгласно Дъблинския правилник друга страна-членка на Европейски Съюз може да върне подал такава молба мигрант там, където я е подал.
Решението на Хорст Зеехофер да не участва на среща за интеграцията в Берлин в сряда (13 юни), единствено увеличи напрежението. Вместо това той отпътува за среща със Себастиан Курц, след която двамата оповестиха тристранна " ос на искащите " сред Австрия, Германия и Италия за битка с незаконната имиграция. Ходът е виждан като умишлено избягване на Меркел и изрично отменяне на концепциите ѝ върху миграционната политика. А през вчерашния ден, 14 юни, сесията на Бундестага беше прекратена за 2 часа, с цел да може християндемократите (ХДС) на Ангела Меркел и тяхната сестринска баварска партия Християнсоциален съюз (ХСС), на която ръководител е Зеехофер, да проведат обособени незабавни срещи.
Според социологическите изследвания, 65% от германците отхвърлят позицията на Меркел по отношение на миграцията и биха желали да видят по-затегнат надзор на немските граници. Отпадане на " казуса " за имиграцията може да се окаже най-драматично в Германия, където Християнсоциалният съюз на Хорст Зеехофер е изправен пред локални избори през октомври, в които следва сериозна борба с антиимигрантската Алтернатива за Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР