Бежанка от Украйна роди в УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

...
Бежанка от Украйна роди в УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение.
Коментари Харесай

Украинка роди в УМБАЛ-Бургас

Бежанка от Украйна роди в УМБАЛ-Бургас, оповестиха от лечебното заведение. Олга Песчанская напуща родината си поради войната там. Приютена е в хотел в Несебър. След десетина дни от идването ражда второто си дете в бургаската болница.  

" Когато видях по какъв начин унищожиха родилното в Мариупол, се уплаших доста. Казах си – ами в случай че и тук стане по този начин? Първо смятах да се преместя от Одеса в по-малък град, в родното място на татко ми. Но и той е покрай бойното поле, а родилното от дълго време беше затворено. Затова взех решение да тичам. Не знаех къде – просто желаех да бъда спокойна, че няма да бъдем убити ", споделя тя.

Олга Песчанская идва в Несебър с майка си и 4-годишната си щерка. Съпругът й остава в Украйна.

" Благодарни сме на всички хора, които ни помагаха по пътя, както и на личния състав на хотела ", споделя Олга. В Бургас тя ражда момче -  Давид. 

Олга се усеща добре, само че поради напрежението и здравословни проблеми, бебето има потребност от лекуване и ще остане известно време в Отделението по неонатология, сподели Юлия Андреева, представител на УМБАЛ-Бургас.



Олга се надява да се върне в родната си страна. Там е работила в детска градина, а брачният партньор й – в автосервиз. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР