БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК Петър Илиев,

...
БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК Петър Илиев,
Коментари Харесай

Бизнесът все още иска оставката на шефа на НЕК

БЕХ не одобри оставката на шефа на НЕК Петър Илиев, за която упорстваха от бизнеса с аргумента, че цената на тока е манипулирана и НЕК работи като " проведена незаконна група ".
Бизнесът обаче продължава да желае оставката на Илиев. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV специалистът към национално показаните работодателски организации Константин Стаменов.
Според Стаменов НЕК пази ползите на избрани играчи в ущърб на бизнеса. Като образец той уточни търга, проведен от Илиев преди 10 дни за продажба на ток на бизнеса, който " препълнен чашата ", защото изискванията за присъединяване в търга били основани за избран покупател.
" Един-единствен покупател би трябвало да купи 98 мегавата. Това значи, че няма да бъде позволена конкуренция, в случай че е единствено един покупател ", безапелационен е специалистът.
" Нашите изводи са експертни. Дали БЕХ са проведена незаконна група е работа за определяне от правораздаването и проверяващите органи ", съобщи той.
Експертът посочи, че от години работодателите желаят от НЕК един продуктов профил, който не получават – по този начин наречения пиков артикул. " Години наред ние им споделяме, че желаеме самун, а те ни дават отговор, че ни дават пасти и това е същото, а то не е същото ", сподели Стаменов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР