Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на

...
Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Най-важното е да възстановим тока на хората

Бедственото състояние във Варна евентуално ще остане до края на деня. Все още има клони, висящи по короните на дърветата. Най-важното е да възстановим тока на хората, има хора, които от два дни са без ток, това ни е приоритет. Това разяснява кметът на града Благомир Коцев след ураганния вятър, предизвикал вреди в морската столица. Той разясни, че евентуално ще трябват няколко дни за цялостното възобновяване.

По думите на Коцев до края на седмицата всички нанесени вреди би трябвало да бъдат остойностени. Помощ ще се търси и от страната. „ Ще желаеме пари от фонда за бедствия. Ще забележим за какви суми става въпрос – в случай че общината не може да ги поеме, ще би трябвало да ги желаяме от страната ", разясни кметът на Варна.

Мнението на Коцев е, че на следващия ден учениците би трябвало да се върнат в учебните заведения. „ Причината те да бъдат онлайн през днешния ден е, че не желаеме да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, само че желая да прикани родителите да бъдат деликатни. Децата няма да бъдат извеждани по дворовете, пуснати са указания ", добави той.

Силната стихия, акцентира кметът на Варна, е мотив да бъдат почистени шахтите в града. „ Всички екипи са съсредоточени в това ", разясни още Коцев.

Той разгласи, че ще има обезщетение за околните на починалата в резултат на ураганния вятър жена. Ще му бъде оказана безвъзмездна психическа помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР