Бедственият пакет е изключително важен при възникването на земетресение или

...
Бедственият пакет е изключително важен при възникването на земетресение или
Коментари Харесай

Кои са важните запаси за бедствие

Бедственият пакет е извънредно значим при възникването на земетресение или друга рецесия. Това сподели доктор Емилия Кацарска , шеф на Български червен кръст – Кюстендил. По думите й съществуването на катастрофален пакет може да бъде взет при първа нужда. " Този пакет има няколко съществени неща. Преди всичко в него би трябвало да има малко количество пари, питейна вода, храна. Да имаме материали за първа помощ, фенерче, зарядно устройство, телефон “, сподели доктор Кацарска.

Препоръчва се в бедствения пакет да има медикаменти, задоволително аварийни акумулатори, запалка, свирка, портативно радио, комплект с принадлежности, персонални санитарно-хигиенни материали. Личните документи могат да бъдат сканирани.

Важно е да има направен фамилен проект за евакуация . " В едно такова злополучие нашето семейство може да бъде на разнообразни места. Децата могат да бъдат на учебно заведение, а ние да бъдем на работното място, по какъв начин да се събере фамилията. Всичко това би трябвало да се знае. За мен би трябвало да се работи превантивно. Да не чакаме да се случи бедствието и да се питаме какво би трябвало да се направи “, разяснява доктор Кацарска.

Директорът на БЧК – Кюстендил уточни, че всяка година доброволческата конструкция взе участие в симулативни дейности и образования. " Областният съвет на БЧК – Кюстендил има катастрофален запас за 49 души. Ако бедствието се случи, ние имаме опция да помогнем на 49 души незабавно. Има катастрофален склад в база " Лозен “ в София. В рамките на 2 часа може да дойде помощ и от този склад “, съобщи доктор Кацарска.

Червенокръстката организация в Кюстендил взе участие в събирането на материални помощи за бедстващите в Турция и Сирия. Всеки работен ден се одобряват даренията. Те могат да включват облекла, обувки, чаршафи, завивки, одеяла, хигиенични материали. Те би трябвало да бъдат нови. Вече са се отзовали 10 донори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР