Бедно, но щастливо детство е имала Софи Маринова. Гласовитата певица,

...
Бедно, но щастливо детство е имала Софи Маринова. Гласовитата певица,
Коментари Харесай

Софи Маринова: Жоро Илиев ми плащаше чували с долари

Бедно, само че щастливо детство е имала Софи Маринова. Гласовитата певица, която се изявява в шоуто за фалшификати „ Като две капки вода”, постоянно с трогване се връща обратно към безгрижното време в село Брусен, където като дребна посещавала интернат. Родителите й я дават там, защото нямат опция да я гледат.

„ Родена съм в София, по тази причина се споделям и София, само че съм израснала в Етрополе. В петък вечерта майка ни взимаше децата от пансиона в село Брусен и в неделя вечер ни връщаше. Най-хубавите ми години бяха там”, споделя Софи. В пансиона бъдещата звезда, която има четирима братя, учела до 8 клас. Бъдещата звезда спазвала всички правила в пансиона и била цялостна отличничка. До през днешния ден Софи помни всички песни, както и обичаното си стихотворение „ Устна хармоника” на Дора Габе.

„ За първи път пропях на 11-годишна възраст. В Етрополе имаше панаир и майка реши да ме качи на една сцена, там пееха национални песни. Аз се дърпам, нали, детенце, позор ме е... Качва ме тя на сцената - едно време пеехме сръбска музика главно. Изпях аз ария на Драгана Миркович и единствено виждам по какъв начин хората ядат кебапчета, пият бира и стартират да се обръщат да гледат от кое място идва този глас. И стартират да идват към сцената и става цялостно с хора. Изпявам си аз песента, хората ме поздравяват, отивам удовлетворена до майка, а тя ми споделя: „ Нищо не направи!”. И аз като се разплаках и си потеглих с братовчедката ми, а един човек продаваше дини и се обръща към мен и ми вика: „ Миличко, ти ли по този начин хубаво пееш? Ей ти една любеница!”. Аз от позор споделих, че не съм аз, братовчедка ми и той взе, че даде динята на нея. После майки ми се кара: „ У-у, що не сподели, че ти пееш, да вземеш динята, ма!”, изяснява колоритно Софи.

Все отново точно майка й я поддържа, когато цялостен оркестър идва в дома им, с цел да желае Софи за солистка. Тогава бъдещата звезда била в 10-и клас и към този момент учела в Етрополе. Разчуло се в града за това какъв брой е гласовита и един ден 10 мъже се появили в дома й. Така тя сбъднала фантазията на майка си и почнала да се занимава професионално с музика. С оркестъра пяла по сватби, новобрански и кръщенета, а в репертоара й имало части на известните тогава Драгана Миркович, Цеца Величкович, Шабан Шаулич, написа "Уикенд ".

Още с първите си шлагери „ Стари рани”, „ Слънчице мое”, „ Плачещо сърце” и „ Единствен мой” Софи се прочува и се трансформира в една от най-търсените певици. И, несъмнено, гласовитата изпълнителка се подрежда до топ имената, които се изявяват в паметната по това време механа „ Кошарите”. Легенди се носят за вип гостите на заведението, за прелитащи патрони, изстрелвани под въздействието на алкохол и страсти, както и за купища пари. Някои от тези митове е потвърждавала и Софи. Именно в „ Кошарите” тя е получавала рекордни бакшиши.

„ Бог да го елементарни, Жоро Илиев доста раздаваше на музикантите! А, бе, изнасяхме чували с пари! И то долари! Доларът беше 3 лв. тогава! Много пари имаше, обаче нямаше защо да ги харчиш едно време! Нямаше молове, толкоз магазини! И с оркестъра, 10 индивида до обяд не можем да си разделим парите! Много сладки времена!”, отдава се на мемоари ромката.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР