Бедните ще бъдат подпомагани чрез европейска методика, базирана на линията

...
Бедните ще бъдат подпомагани чрез европейска методика, базирана на линията
Коментари Харесай

Ще подпомагат бедните по европейска методика

Бедните ще бъдат подпомагани посредством европейска методика, основана на линията на беднотия, която сега е 413 лева Това заяви министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков. По думите му това би станало допустимо от 1 януари 2023 година

Министър Гьоков съобщи, че не чака инфлацията ще доближи 20% до края на годината. Той уточни, че средногодишната инфлация в този момент е малко над 14% и че чака да доближи до 20%. Икономисти и финансисти настояват, че цените се успокояват, което значи, че тя на годишна база няма да надвиши 14-15%, добави общественият министър.

Хлябът няма да нарастне, само че няма и да се понижи цената му с 20%, сподели Гьоков. Смятам, че хлябът ще поевтинее малко и нулевата ставка на Данък добавена стойност няма да направи невероятно производителите да го продават, без да покачват цената, съобщи общественият министър. Гьоков напомни, че партията му беше предложила да има таван на цените. Предложихме, когато контролираме някакви цени, това да бъде за контролираните артикули - ток, вода, газ, добави министър Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР