Бедните рицари на Христа и Храма на Соломон, по-познати като

...
Бедните рицари на Христа и Храма на Соломон, по-познати като
Коментари Харесай

Съкровищата на тамплиерите

Бедните рицари на Христа и Храма на Соломон, по-познати като Тамплиери са един от най-известните ордени от Средновековието. Тяхната популярност не идва единствено от храбростта им на бойното поле, само че и от благосъстоянията, които са натрупали по време на Кръстоносните походи. В последна сметка тъкмо тези благосъстояния довеждат до упадъка на ордена.

Тамплиерите не били единствено храбри воини, само че и съществени финансисти. Един от двата ранга невоюващи мъже били фермерите . Те отговаряли за финансите и администрацията на ордена. Другият сан е този на капеланите , които се занимавали с духовните потребности на рицарите.

Тамплиерите били под опеката на Църквата и по тази причина богатите европейци ги снабдявали с пари, земя и бойци. В добавка на това, рицарите били освободени от всевъзможни налози, в това число и църковния десятък. По този метод Тамплиерите се трансформирали една от най-богатите институции в Средновековието.

Смята се, че съкровището на рицарския медал не се състои единствено от материални полезности – Тамплиерите са събрали огромен брой свещени реликви по време на Кръстоносните походи. Дори едно от обвиняванията против тях е било, че са идолопоклонници и боготворят изображение на „ човек с брада “…

Повече за съкровищата на Тамплиерите можете да научите в Древните .

Ancient Origins

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР