Бедата е, че министърът го очакват серия от трудности, преодоляват

...
Бедата е, че министърът го очакват серия от трудности, преодоляват
Коментари Харесай

Минеков към новия министър на културата: Критиката ще бъде всеки ден - Политика

Бедата е, че министърът го чакат серия от компликации, преодоляват се, апелирам министъра да се пази от хвалбите, хваленият министър не е добър министър. Критиката ще бъде всеки ден.

Това съобщи досегашният длъжностен министър на културата Велислав Минеков, който съобщи поста на новия длъжностен министър Найден Тодоров.

" Много се веселя, че се видяхме тук, благополучен съм, че идва един в действителност заслужен човек на това място. Убеден съм, че той ще се оправи. Напълно умишлено мога да кажа, че той е заслужен, най-точният, който можеше да бъде посочен за министерството ", сподели още Минеков и уточни, че рецензията ще бъде от всички направления и най-много от медиите.

Новият министър благодари на предшественика си за свършената работа, тъй като тя е доста повече от това, което се вижда.

" Хората постоянно виждат първо проблемите, а свършеното остава на назад във времето. Само че като човек, който е бил в системата, аз съм видял и свършеното. Видял съм и няколко обстановки, в които културата е била избавена от Минеков, за което му благодаря ", добави той.

По думите му има доста работа да се прави, " в културата постоянно има какво да се свърши и в културата работата в никакъв случай не е свършена, тъй като там няма цел, а е развой ".

" За страдание тук министърът постоянно е бил подлаган на изнудване, което аз не съм допускал. Вярвам, че Найден Тодоров също няма да го допусне. Тук бяха спрени корупционерите, които преди години работеха добре в Министерството, тук бяха спрени и паразити, привикнали да живеят на гърба на Министерството, и всевъзможни изнудвачи ", похвали се Минеков. 

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, проф. Велислав Минеков алегорично съобщи на наследника си фототипно копие на фамозната Манасиева хроника, която в символ на последователност си предават министрите на културата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР