Бебето на починалата в Сливен родилка Ренета Томова ще бъде

...
Бебето на починалата в Сливен родилка Ренета Томова ще бъде
Коментари Харесай

Транспортират в столицата бебето на починалата родилка в Сливен

Бебето на умрялата в Сливен родилка Ренета Томова ще бъде превозено в София по избор на околните.

Това излиза наяве от писмо до медиите на Пациентски организации "Заедно с теб ". Бащата на Ренета - Петър Томов, е потърсил подпомагане за прекачване и обгрижване в столицата на новороденото, родено в сливенската болница с този драматичен край за младата майка. След къс диалог с доцент Ралица Георгиева за проблемите на бебето, както и молба за съвет и подпомагане предвид на тежката загуба за фамилията, е решено бебето да бъде преместено за съвещания и рехабилитация в СБАЛ на Детски заболявания в София.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Окръжната прокуратура в Сливен проверява за лекарска неточност, поради случая с умряла 33-годишна жена при раждане в болничното заведение в града. Вчера жителите на Сливен стачкуваха с искане за правдивост. Заключението на лекарите е, че причина за гибелта е белодробна емболия, само че околните на родилката считат, че тя е умряла в резултат на странните способи на лекарите, приложени по време на раждането. Ренета Томова е имала естествена бременност, на 15 август през нощта тя е била призната в болничното заведение в Сливен за първото си раждане. Тя родила щерка си Мария в дребните часове на нощта.

"Раждането почнало обикновено, само че в един миг се появил проблем ", описа пред камерата на Bulgaria on Air бащата на Ренета - Петър Томов. На другия ден положението на младата жена почнало да се утежнява. "Беше контактна, само че не изглеждаше добре, беше като смазана, сподели, че всичко я боли ", спомня си почерненият татко. После Ренета разказала на околните си, че детето излизало мъчно и се наложило да я натискат по корема, с цел да извадят плода с по този начин наречения способ Форцепс. В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е умряла.

"Ще ги осъждам до дупка, детето си няма да го върна, само че няма да ги оставя ", сподели Петър. И майката на Ренета желае тези, които са умъртвили щерка й, да дават отговор за стореното. Новороденото също е в тежко положение, в резултат на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток. Ренета Томова бе притежател на конна база край града, където е провела курсове по езда и детски лагери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР