Бебетата, които редовно ядат кисело мляко преди да навършат една

...
Бебетата, които редовно ядат кисело мляко преди да навършат една
Коментари Харесай

Бебетата, които ядат кисело мляко, по-рядко страдат от екземи и алергии

Бебетата, които постоянно ядат кисело мляко преди да навършат една година, по-рядко страдат от екземи и алергии, заяви в. "Ню зиланд хералд ".

Учени от университета на Отаго и университета на Окланд настояват, че резултатът е изумителен. Те са работили за проучването си с 390 майки, като са ги разпитвали какви храни са давали на бебетата си през първата им година. Бебетата са прекосявали постоянно прегледи за екзема, а на една година са им създали кожен тест за алергии.

"Установихме до 70 % понижаване на екземите и алергиите през първата година от живота при бебетата, които всекидневно ядат кисело мляко ", сподели доктор Джулиън Крейн от екипа.

Родителите би трябвало да дават на бебетата си мляко, в случай че се тормозят да не развият алергии или екзема, предлагат учените.

От обявата в сп. "Клинична и пробна алергология " не излиза наяве дали позитивният резултат продължава и в по-късна възраст.

Връзката е асоциативна, т.е. бебетата, които ядат кисело мляко страдат по-рядко от екзема и кожни алергии. Изследването не потвърждава, че киселото мляко защищава от алергии, тъй като може да се намесват и други фактори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР