Бебетата, чиито родители им говорят бавно, изговарят думите ясно и

...
Бебетата, чиито родители им говорят бавно, изговарят думите ясно и
Коментари Харесай

Как да проговорят бебетата по-бързо

Бебетата, чиито родители им приказват постепенно, изговарят думите ясно и акцентират гласните, проговарят по-бързо и имат по-богат речник , заяви " Сайънс дейли ".

До този извод са стигнали учени от института за образование и проучване на мозъка в университета на Вашингтон.
 бебе iStock/Getty Images
" Вече ни бе известно, че потреблението на този тип диалект от страна на родителите е обвързвано с по-добри речеви резултати при децата. Но не знаехме за какво е по този начин. Уверени сме, че този метод на говорене прави ученето на езика по-лесно поради опростената си лингвистична конструкция и подчертаните звукове . Изследването ни откри и още по-фундаментална причина. Вече считаме, че този метод на говорене е " обществена въдица " за мозъка на бебето - повишението на гласа и бавното движение са обществено ангажиращи и приканват бебето да отвърне ", сподели Патриша Кул, шеф в института и учител по тирада и слух в университета на Вашингтон.

През 2018 година учените от института са наблюдавали речевото развиване и открили, ч е деца, на които се приказва постепенно и ясно, знаят повече думи на 14-месечна възраст , в сравнение с деца, чиито родители не им говорели по този начин.-->
 бебе iStock/Getty Images
Новото проучване е ориентирано към по-дългосрочен резултат - речта на децата на 18-месечна възраст и техните диалози с родителите им.

Участващите в опита родители прекосявали образование по метода на говорене и експертите записвали речта на родители и деца на възраст 6, 10, 14 и 18 месеца.

Обучението на родителите довело до по-често потребление на бавното и отчетливо говорене с децата . На възраст сред 14 и 18 месеца при децата било открито, че диалозите им с родителите са по-чести.
 бебе iStock/Getty Images
Децата, на които било говорено ясно, изговаряли ясно и вярно цели думи като " банан " и " мляко " два пъти по-често, в сравнение с деца, на които не било говорено по този начин от родителите.

Освен това речникът им на 18-месечна възраст съдържал приблизително към 100 думи , до момента в който при другите деца се състоял приблизително от 60 думи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР