Бебе морска свиня - застрашен от изчезване вид морски бозайници,

...
Бебе морска свиня - застрашен от изчезване вид морски бозайници,
Коментари Харесай

Морско свинче стана любимец в интернет

Бебе морска свиня - заплашен от изгубване тип морски бозайници, стана сензация в обществените мрежи, откогато ветеринари го хранят с биберон в морето край тайландския бряг, съобщи Франс прес.
 
Бебето морска свиня, кръстено Мериам, бе намерено на плаж през месец май. То бе на едвам 6 месеца, до момента в който отбиването нормално става на 18-месечна възраст.

 
Ветеринари от Центъра по морска биология на остров Пукет се погрижиха за него. Те означиха, че човешката активност и по-специално риболовът са отговорни бебето морска свиня да бъде отделено от майка му.
 
" Екземпляри от типа постоянно са наранени от перките на мотори на морски съдове и са ловувани поради месото им. Хабитатите му се свиват в резултат на туризма, замърсяването и урбанизацията по крайбрежието ", се споделя в информация, качена на уеб страницата на Световния фонд за дивата природа.

 
Откакто тайландските ветеринари започнаха да пускат фотоси на Мериам в обществените мрежи, бебето морска свиня се трансформира в сензация.-->
 
" Мериам притегли вниманието на тайландците към отбраната на морските бозайници, океаните и природата ", съобщи ветеринарят Патхомпонг Конгит.

 
Най-голямото безпокойствие е обвързвано с храненето на бебето морска свиня. " То към този момент може да се храни само с високи морски треви, само че последователно стартира да търси и водорасли на по-голяма дълбочина ", разясни ветеринарят.
 
Женските екземпляри кърмят дребните си, до момента в който плуват, а това не може да бъде имитирано от ветеринарите. " Държим Мериам с ръце, до момента в който й даваме мляко, и по-късно я оставяме да плува ", описа Конгит. Екипът му планува да се грижи още година за дребното. За задачата употребява кану, кръстено Оранжева майка. То е оранжево, с цел да може Мериам да го следва, до момента в който се учи да плува.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР