Бебе е било извадено от утробата на палестинка, убита в

...
Бебе е било извадено от утробата на палестинка, убита в
Коментари Харесай

Спасиха бебе от утробата на майка, убита при израелски удар в Газа

Б ебе е било извадено от утробата на палестинка, убита в Ивицата Газа дружно с нейния брачен партньор и щерка им при израелска офанзива в град Рафах , където 19 души починаха през нощта вследствие на засилените удари, съобщи Ройтерс.

(*Видеото е архивно: )

Сред починалите, убити при удари по две къщи, са 13 деца от едно семейство, оповестиха палестинските здравни управляващи.

Новороденото момиченце, тежащо 1,4 кг и родено по неотложност с цезарово сечение, е устойчиво и последователно се усъвършенства, сподели Мохамед Салама, доктор, който се грижи за него.

Майка ѝ, Сабрин ал Сакани, е била бременна в 30-ата седмица. 

Бебето е сложено в развъдник в болница в Рафах дружно с друго бебе, с надпис " Бебето на мъченика Сабрин Ал Сакани ", изписани на лента върху гърдите му.

Малката щерка на Сакани - Малак, която е била убита при удара, е желала да назова новата си сестричка Рух, което значи дух на арабски, споделя чичо й Рами Ал Шейх. " Малкото момиче Малак беше щастлива, че сестра й идва на бял свят ", сподели той.

Бебето ще остане в болничното заведение три до четири седмици, сподели лекарят Салама.

" След това ще забележим какво ще стане с нея и къде ще отиде това дете - в фамилията, при вуйна или чичо, или баба и дядо. Това е най-голямата покруса. Дори в случай че това дете оцелее, то е родено като сирак ", споделя той.

13-те деца са починали при удара по втория дом, принадлежащ на семейство Абдел Аал, съгласно палестинските здравни управляващи. При обстрела са били убити и две дами.

Запитан за жертвите в Рафах, представител на израелските военни съобщи, че в Газа са нанесени удари по разнообразни цели, в това число военни комплекси, площадки за изстрелване на ракети и въоръжени лица.

" Видяхте ли един мъж измежду всички тези убити? ", пита Сакр Абдел Аал, палестинец, чието  семейство е измежду починалите, скърбейки над тялото на дете в бял саван. " Всички са дами и деца ", сподели той. " Цялата ми еднаквост е изтрита, дружно с жена ми, децата и всички. "

Повече от половината от 2,3 млн. палестинци в Газа са се струпали в Рафах, търсейки леговище от израелската атака, която се стовари върху огромна част от линията Газа през последните шест месеца. Израел заплашва с наземна атака в региона, където съгласно израелския министър председател Бенямин Нетаняху бойците от войнстващата формация " Хамас " би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се подсигурява успеха на Израел във войната, показва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР