БДЖ в последния момент са решили да занижат критериите в

...
БДЖ в последния момент са решили да занижат критериите в
Коментари Харесай

Изненада: БДЖ ще си купува бавни влакове за много пари

БДЖ в последния миг са решили да занижат критериите в търга за доставка на нови влакове, който би трябвало да започва в околните дни.

Вместо първичния вид да бъде доставен преносим състав, поддържащ оптималната скорост от 200 км/ч, последната редакция на тръжните условия е новите влакове за стотици милиони левове да се движат с до 160 км/ч, научи OFFNews.

В същото време множеството от плановете за рехабилитация на жп инфраструктурата са за рационализация на стоманените пътища, тъй че да поддържат 200 км/ч.

Подобна смяна звучи меко казано необичайно и по друга причина. В момента влаковете за 200 км/ч се считат за стандартни, а съвсем никой не създава композиции за 160 км/ч. Това може да докара и до парадокса по-бавните влакове да излязат по-скъпи.

Още от 70-те години на предишния век БДЖ имат локомотиви, които се движат със 110 км/ч, а мотрисите " Сименс " се движат със 130 км/ч, там където е допустимо.
Редактирани са и други значими условия по публичната поръчка. Срокът на гаранционната поддръжка за новия преносим състав е понижен от 30 на 15 години, а също по този начин е редуцирано и условието за оборот на изпълнителя ѝ от 1,6 милиарда лв. на 1 милиард лв. за последните 3 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР