БДЖ - Товарни превози е назначило няколко души в компанията,

...
БДЖ - Товарни превози е назначило няколко души в компанията,
Коментари Харесай

БДЖ назначавало служители, за да играят футбол, сочи разследване

" БДЖ - Товарни транспорти " е назначило няколко души в компанията, които главно играят за футболния тим на сдружението и доста рядко вървят на работа. Това демонстрира следствие на Нова телевизия, като прецизират, че още през 2015 година се разбра, че в железниците се назначава футболен тим от 11 индивида, които ще бъдат разпределени на разнообразни длъжности в БДЖ.

Със скрита камера от медията са записали чиновници, които настояват, че част от тези служащи в никакъв случай не са се появявали на работа, а в случай че са отишли е било за няколко часа на седмица. Според тях това са кухи постове.

По данни на Нова телевизия въпросните чиновници, които са назначени единствено поради футболните им умения, получават заплати в размер на 800-900 лева За съпоставяне базовото заплащане на един машинисти е към 700 лева

Според информация на " БДЖ - Товарни транспорти " за 2017 година софийските машинисти са положили над 37 300 изключителни часа труд. На един ватман не могат да му се назначат повече от 150 часа ексклузивен труд на година. Много от тези чиновници напускали железниците поради ниски заплати и прекомерно доста работа.

Изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров, който е част от футболния тим на железниците, отхвърли да разяснява случая.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР