БДЖ се модернизира. Транспортният министър Георги Гвоздейков показа новодоставените вагони

...
БДЖ се модернизира. Транспортният министър Георги Гвоздейков показа новодоставените вагони
Коментари Харесай

Гвоздейков се изфука с новите“ вагони на БДЖ

БДЖ се модернизира. Транспортният министър Георги Гвоздейков сподели новодоставените вагони рециклирани немски вагони на столичната Централна гара в София. Самият той ще ги тества.

Първата комбинация от 5 вагона потегля по линията от София до Бургас тази събота (22.06.2024 г.). Предвидено е министър Георги Гвоздейков да пътува с влака.

Железопътният превоз в бъдеще би трябвало да бъде гръбнакът на транспортната система в цяла Европа, изясни той пред медиите. Полагаме най-много старания

България да догони изпуснатото в модернизацията и актуалните технологии на железопътния превоз,

добави министърът. България като страна няма да пренебрегне този тип превоз, безапелационен бе Гвоздейков.



Новият преносим състав за БДЖ е първа стъпка от модернизацията. Министърът регистрира, че следва доста работа, само че властта има желанието и визията за съвременен железопътен превоз. Първият трен с нови вагони ще се движи сред София и Бургас всеки ден до края на летния сезон. Те разполагат с климатична система.

В бъдеще във всяка комбинация ще бъде включен вагон-ресторант.

Съвсем скоро се чака още една партида нови вагони. Георги Гвоздейков уточни, че до декември 2023 година те влакове са се движили в Германия. Той е уверен, че скоро България ще има съвременен и софтуерен железопътен превоз. Да не вадим от 9 дола вода, прикани той по отношение на рецензиите за новите влакове и жп превоза. Той уточни, че тези вагони имат класа. Тази договорка е безусловно оправдана, безапелационен бе Гвоздейков.





СНИМКИ: Агнес Методиева
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР