БДЖ-Пътнически превози ЕООД отбелязва подобрение в изпълнението на превозната услуга,

...
БДЖ-Пътнически превози ЕООД отбелязва подобрение в изпълнението на превозната услуга,
Коментари Харесай

БДЖ се похвали с 989 минути закъснения на влаковете през февруари

”БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД отбелязва усъвършенстване в осъществяването на транспортната услуга, която предлага на своите клиенти. Това е видно от сравнението на главните оперативни индикатори за последните четири месеца, където среднодневното осъществяване на графика за придвижване на влаковете (ГДВ) е усъвършенстван с близо 5 %.
От 87.9% през месец ноември 2018 година, до 92.3% през месец февруари 2019 година, оповестиха от сдружението.

Изтъква се, че с помощта на въведената организацията за обезпечаване на оперативната активност в сдружението е реализирано понижение с към 50 % на анулираните влакове през януари и февруари, в съпоставяне със същия индикатор през ноември и декември. Респективно близо на половина е понижена и общата стойност на позволените минути закъснения на влаковете, регистрирани по месеци за същия интервал.

Това се дължало и на намаляването на дневния дефицит на тягов преносим състав, нужен за осъществяването на графика за придвижване на влаковете. През месец ноември 2018 година среднодневния дефицит на локомотиви се е равнявал на 19 броя тягови единици, до момента в който за месец февруари този дефицит е усъвършенстван до почти 12 броя приблизително дневно.

" По отношение на обезпечаването на нужния брой вагони към съставите на влаковете за същия интервал се регистрира нарастване на дефицита на вагони по отношение на осъществяването на ремонтната стратегия за възстановяване на предоставяната услуга. Според оповестената стратегия, както към този момент беше посочено, се чака до края на 2019 година след осъществен ремонт да бъдат включвани в употреба до 15 вагона на месец ", се показва в известието,

Данните демонстрират общо среднодневно забавяне на влаковете за ноември от 1855 минути, за декември -1 880 минути, за януари - 1114 минути и за февруари - 989 минути,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР