БДЖ-Пътнически превози ЕООД организира днес атракционно пътуване по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София

...
БДЖ-Пътнически превози ЕООД организира днес атракционно пътуване по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София
Коментари Харесай

Атракционно пътуване с влак по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София ще се състои днес

" БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД провежда през днешния ден атракционно пътешестване по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София за феновете на железопътния превоз и ретро преносимия състав, оповестиха от превозвача.

Пътуването е част от самодейностите на националния железопътен транспортьор във връзка отбелязването на 130 години от основаването на Българските държавни железници - " 130 години пътуваме дружно ".

Атракционният трен ще бъде теглен от парен локомотив номер 05.01, а в състава му ще бъдат включени персоналният вагон-салон на кралица Йоанна от " Корона експрес " и вагон-ресторантът от " Витоша експрес ". Вагонът на кралица Йоанна е неотдавна ремонтиран и се завръща на релси след повече от 10 годишно спиране.

 

Ретро влакът ще бъде формиран от пет вагона за настаняване на пасажерите. Всички пътуващи ще имат опция да прегледат особено прикачените вагони, като чиновници на БДЖ ще им опишат забавни обстоятелства по време на обиколката за всеки един от тях.

 

Цените на билетите са 18.00 лв. от София до Септември или от Септември до Пловдив, от Пловдив до Карлово или от Карлово до София, 27.00 лв. - от София до Пловдив или от Пловдив до София, и 45.00 лв. за билети по маршрута София-Пловдив-Карлово-София. Билетите са с включени непокътнати места. Купилите билети могат да стартират своето пътешестване от всяка една гара по маршрута на влака, на които ще стопира.

За деца до 7-годишна възраст чиновниците на билетните каси ще издават безвъзмездни билети с нулева стойност против показване на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на прилагане на настрана седящо място.

Билети могат да бъдат купени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР