БДЖ-Пътнически превози ЕООД и Deutsche Bahn подписаха днес договор за

...
БДЖ-Пътнически превози ЕООД и Deutsche Bahn подписаха днес договор за
Коментари Харесай

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

" БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД и Deutsche Bahn подписаха през днешния ден контракт за доставка на 76 осъвременени пътнически вагона. Първите 19 от тях ще дойдат в България още през април, а останалите 57 ще бъдат доставени по график до началото на юни. С тях БДЖ ще модернизира над 20% от преносимия си състав и ще обслужва най-натоварените посоки от София до Варна, Бургас и Русе.
 
 Немските вагони на БДЖ Немските вагони на БДЖ Източник: Пресцентър на МТС
Договорът включва доставка на 60 пътнически вагона от салонен вид за пътешестване във втора класа, 6 профилирани пътнически вагона за транспорт на трудноподвижни лица и колела, както и 10 вагон-бистра. Общата стойност на контракта е 30,5 млн. лв.,  която включва и всички разноски по доставката им до България. Единичната цена за 1 вагон възлиза на 391 166 лв..
 
 Тоалетни в новите вагони Тоалетни в новите вагони Източник: Пресцентър на МТС
Припомняме, че в края на януари министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков разгласи, че Министерството и БДЖ са във крайна фаза на договаряния за закупуване на осъвременен преносим състав от Deutsche Bahn.
 
 Холдинг БДЖ Холдинг БДЖ Източник: Zonanews
Седмица по-късно представители на МТС и БДЖ отпътуваха за гр. Лайпциг и посетиха базата на DB за оглед на преносимия състав и изчистване на всички елементи по договорката. По думите на транспортния министър това е първа забележима крачка в промяната на българските железници, която 30 години се е провеждала единствено на хартия.
 
 БДЖ, пътнически вагон БДЖ, пътнически вагон Източник: Пресцентър на МТС
Подвижният състав дава отговор на всички модерни стандарти за комфорт, оборудван е с климатична система, както и с осведомителна система за известяван на пасажерите за гарите и спирките по маршрута на влака. Последният планов ремонт на вагоните е осъществен в интервала 2018-2022 година, а до декември 2023 година те са били в употреба по железопътната мрежа на Германия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР