БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и БДЖ - Товарни превози

...
БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и БДЖ - Товарни превози
Коментари Харесай

БДЖ планира вдигане на заплатите на машинисти и помощници


БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД и „ БДЖ - Товарни транспорти ЕООД “ излязоха с публично предложение до синдикалните организации да бъдат осъществени промени в Колективния трудов контракт, които да включват спомагателното заплащане на локомотивния личен състав в сдруженията.

Предложението на сдруженията е трикратно да бъде увеличено възнаграждението за пропътуван километър на локомотивните машинисти и двукратно на помощник-машинисти те, които извършват служебните си отговорности по време на пътешестване, като им се изплащат суми за пропътуван километър в размер на 0,11 лева./км за машинисти те и 0,07 лева./км за помощник-машинисти те.

Освен това при пътническите транспорти е препоръчано и в допълнение заплащане за локомотивните машинисти , които са подготвени да обслужват новодоставените локомотиви Smartron. За тях се предлага на всеки направен час или част от него, да се заплаща в допълнение по 3,40 лева

От началото на идната година с 6,55 % ще бъдат увеличени и главните заплати на всички служащи и чиновници в сдруженията.

Предложенията за спомагателни трудови хонорари на локомотивния личен състав са част от напъните на БДЖ да усъвършенства работната среда и изискванията на труд на служащите при осъществяване на трудовите им отговорности, което е неразделна част от подобряването на предлаганата услуга като цяло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР