БДЖ осигури безплатно пътуване до Търговище на талантливи деца в

...
БДЖ осигури безплатно пътуване до Търговище на талантливи деца в
Коментари Харесай

БДЖ с добра кауза: Безплатно пътуване на талантливи деца до фолклорен фестивал в Търговище

БДЖ обезпечи гратис пътешестване до Търговище на надарени деца в неравностойно състояние от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” в Пордим, с цел да могат да вземат участие в осмото издание на националния детско-юношески фолклорен фестивал „ Мисионис пее и танцува “.

Железопътният транспортьор обичайно спомага на междинното учебно заведение в града, като с помощта на дългогодишното си съдействие с Национално съдружие на сираците в България /НССБ/ обезпечава транспорта на неговите ученици за присъединяване в разнообразни начинания, както и за летуване по българското Черноморие.

Общо 21 деца в неравностойно състояние и техните придружители пътуваха с трен от Плевен до Търговище и след присъединяване във фолклорния фестивал, където демонстрираха своя креативен капацитет, ориентиран към обичайна българска просвета, БДЖ обезпечи и прибирането на децата назад до Плевен.

БДЖ постоянно е подкрепяло самодейностите за обществена акомодация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни жители на нашето общество, както и правото им на първокласен и заслужен живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР