БДЖ и Deutsche Bahn са във финална фаза на преговори

...
БДЖ и Deutsche Bahn са във финална фаза на преговори
Коментари Харесай

БДЖ модернизира подвижния състав, купува 70 вагона от Deutsche Bahn

БДЖ и Deutsche Bahn са във крайна фаза на договаряния за закупуване на до 70 вагона от преносимия състав на немските железници.

С тях националният железопътен транспортьор ще модернизира над 20% от преносимия състав, употребен сега, който е на възраст над 40 години.

Това стана ясно по време на среща на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков с посланика на Германия Ирене Планк и представители на Deutsche Bahn.

„ През миналите шест месеца организирах поредност от срещи с посланици от разнообразни европейски страни и изпратихме запитвания до всички огромни производители на преносим състав в Европа, като задачата беше единствено една – бързи стъпки към промяната на БДЖ “, съобщи министър Гвоздейков.

Той добави, че с помощта на дейната поддръжка от посолството на Германия за по-малко от 3 месеца е обезпечен осъвременен преносим състав на европейско равнище, който е разполагаем и ще бъде доставен в къси периоди.

„ Това е отличен късмет българското общество най-сетне да получи по този начин чаканата промяна в железопътния превоз, която не е направена повече от 30 години “, съобщи още Гвоздейков.
Министърът акцентира, че ще бъдат закупени сред 50 и 70 осъвременени пътнически вагони, които до предишния месец са били в употреба от Deutsche Bahn по линиите “Intercity ”.

„ Подвижният състав е за скорост до 200 км в час, климатизиран, без купета, а вид отворено пространство, като има всички улеснения за пасажерите “, добави Георги Гвоздейков.
Предстои доникъде на февруари български екип да посети Германия за уточняване и завършване на процедурите по доставка и придобиване.

Посланик Планк съобщи, че е впечатлена от силата и ентусиазма, с които екипът на Министерството и на БДЖ са работили по този план.

„ За по-малко от 3 месеца с доста целенасочена работа от Ваша страна успяхте да превърнете концепцията в действителни резултати “, добави тя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР