Бдения са организирани още пред Съдебната палата в София, пред

...
Бдения са организирани още пред Съдебната палата в София, пред
Коментари Харесай

Варненци се включват в мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на пътни инциденти


Бдения са проведени още пред Съдебната палата в София, пред Районния съд в Пловдив, пред Съдебната палата в Бургас, в Плевен пред Съдебната палата и в 

Стара Загора пред Окръжен и Районен съд.

" Днес Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Ние, българските жители, желаеме обективен развой и съответно наказване за тази гибел, породена от надрусан малчуган.

Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред постройките на съдилищата в техните градове и с наличието си да заявим, че няма да позволим още един палач да излезе на независимост и да бъде оправдан или присъдата му да е " отблъскване на номера “.

В обитаемоте места, където няма постройка на Съдебната власт, поддръжката може да се реализира пред постройката на полицейско ръководство или община, на площад или друго публично място. Важно е да се съберем и ясно да заявим, че правдивост би трябвало да има и правосъдната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!

Предвид изключителното състояние в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с защитни маски и да съблюдават отдалеченост един от различен ", гласи част от известието в обществената мрежа.  

" Това ще бъде безмълвно бдение. Не желаем да подвигаме доста звук, а желаеме добродушно и спокойно да сложим цветя на избрани за това места където ще има фотография на Милен с несъмнено обръщение. Който желае може да възпламени и свещ в памет на него и на всички починали във войната по пътищата. Цяла България е потресена от нелепият случай във който той умира. И за първи път ставаме очевидци на сходен случай, на който цяла България става очевидец.

 

Аз персонално не познавах Милен Цветков, само че бях на 20 години, когато гледах предаването му и откровено му се възхищавах. Това което виждах аз от дребният екран беше добър човек, който търсеше истината.Човек със лично мнение, което отстояваше. Наистина Милен Цветков бе един от дребното публицисти който не се опасяваше да зададе своите въпроси и устояваше своето мнение! Човек заслужен за удивление ", разяснява за медията ни Ирена Борисова от уредниците на събитието във Варна.

По време на проявата ще бъдат сложени следните претенции:

Прозрачност и безпристрастни следствия!

Промяна в закона, която да дава по-строги санкции за всички, които предизвикват произшествия след приложимост на алкохол и упойващи субстанции!

Прозрачни правосъдни процеси!

Излежаване на цялата присъда за шофьорите-убийци!

Максималната присъда за килъра на журналиста Милен Цветков, планувана за осъщественото по отношение на него закононарушение!

" Към тези претенции ще настояваме и за по строги санкции за водачи лишили живота на дребни деца!

Тъй като през последните години ставаме очевидци на сходни действия и тези убийци се разминават с леки или никакви присъди. Пример е трагичният случай с детенцето, убито на паркинга в Морската градина от румънския водач.

Случаят с Ники Терзиев също беше доста тежък за мен като негова колежка.Той бе затрит с 220 км/ч, а убиеъта му се размина с едвам 5 години затвор, в случай, че това е второто му ликвидиране на пътя.

 

Официално позволение за събитието получихме единствено във Варна и Бургас, а в останалите градове бе изразена подкрепа, като обясниха на уредниците,че няма по какъв начин да издадат такова документално единодушие.

 

Аз съм безпределно признателна и признателна на кмета на град Варна господин Иван Портних, на зам.-кмета господин Тодор Иванов, както и на органите на реда, че позволиха, поради създалата се обстановка, това събитие да стане факт.

Аз стоя зад името си и подсигурявам,че ще проследявам за спазването на всички ограничения планувани от закона за изключителното състояние. Разбира се, ще разгадавам и на помощ от страна на органите на реда и хора, които не съблюдават ограниченията, да бъдат отстранени от събитието ", добави още за Varna24.bg  Ирена Борисова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР