Бдение в памет на убитата седемгодишна Кристин от село Сотиря

...
Бдение в памет на убитата седемгодишна Кристин от село Сотиря
Коментари Харесай

Бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин се състоя в центъра на Сливен

Бдение в памет на убитата седемгодишна Кристин от село Сотиря събра повече от двеста души пред постройката на общината в Сливен.

Цветя и свещи сложиха опечалените пред една от колоните на общината. Хора от селото и от регионалния град показаха съпричастността си към околните на детето. Те желаеха заслужено наказване за арестувания 21-годишен Мартин Трифонов, изразявайки своите опасения, че той няма да получи най-строгото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна.

Хората от селото споделиха, че са в потрес от няколко дни и живеят в непрестанен боязън, тормозят се да пускат децата си на открито. Близките обявиха, че нарушителите се усещат безнаказани и по тази причина не се опасяват да правят закононарушения.

Бабата на момичето укори екипа на Спешна помощ, че не е положил нужните грижи, с цел да избави детето, което е било открито в безпомощно положение. Междувременно в Спешния център на болничното заведение е почнала вътрешна инспекция по случая.

В ранния следобяд през днешния ден Окръжният съд в Сливен дефинира непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража " за Мартин Трифонов. Заседанието се състоя при закрити врата в регионалната болница в Сливен, където се намира под защита арестуваният от момента на залавянето му на 16 август. Неговото положение не е разрешило да бъде превозен до съда. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен период пред Апелативния съд в Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР