БЧК разполага с над 7 хиляди доброволци, разпределени в 259

...
БЧК разполага с над 7 хиляди доброволци, разпределени в 259
Коментари Харесай

БМЧК: Доброволчеството става все по-популярно сред младите хора

БЧК разполага с над 7 хиляди доброволци, разпределени в 259 клуба в цялата страна, както в регионалните градове, по този начин и в обособените общини. Това сподели за БГНЕС ръководителят на Българския Младежки червен кръст Стели Джамбазова.

Всяка година на 5 декември организацията отбелязва Деня на доброволчеството, който се отбелязва от милиони доброволци по целия свят.

" Това, че доброволците на БМЧК се занимаваме с доста и разнообразни действия, е главната причина, която стимулира младежите да вземат участие в Българския червен кръст и младежката организация към него. За разлика от множеството неправителствени организации, които са фокусирани единствено в една сфера, при нас това не е по този начин: ние се занимаваме с първа помощ, с интензивно включване в обществена среда, промотиране на здравето, и така нататък, като всеки човек може да откри своето място и своята тематика, в която желае да се развива ", добави Джамбазова.
Стели Джамбазова, БМЧК
Все повече младежи желаят да оползотворят времето си в нещо, потребно, което да правят; да оказват помощ на нуждаещите се, и да придобият умения за живот, които стават все по-популярни. " Защото ние като доброволци освен даваме, само че и доста получаваме за личностното си развиване и се обогатяваме като хора ".

Доброволчеството става все по-популярно измежду младежите, изключително в този момент след пандемията и след войната в Украйна, регистрира Джамбазова. " Това да си доброволец и да направиш нещо за някой без да очакваш безусловно нищо в подмяна, ти носи възприятие на задоволеност, на полза за това, че си отделил от персоналното си време, с цел да си от изгода на общността ".

При нас идват всевъзможни хора от всякъде, имаме доброволци и в най-малките обитаеми места, радва се Джамбазова. " Ние си ставаме другари, има възприятие на принадлежност и общественост, това ни държи дружно ", приключи ръководителят на БМЧК./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР