Бъзиците продължават! Възмутени граждани организират изпит по испански език на

...
Бъзиците продължават! Възмутени граждани организират изпит по испански език на
Коментари Харесай

Бъзиците продължават! Възмутени организират изпит по испански на Пламен Георгиев

Бъзиците не престават! Възмутени жители провеждат изпит по испански език на досегашния началник на КПКОНПИ и предстоящ консул във Валенсия Пламен Георгиев. Както Фрог заяви държавното управление му предложило 4 задгранични дестинации за работа, само че той избрал Валенсия, тъй като тъщата живеела в Испания.
„ 15 септември, 2019 година ще бъде ден за проверовъчен изпит по испански език на някогашния шеф на КПКОНПИ и понастоящем почетен консул на България във Валенсия - Пламен Георгиев “, написа в покана за събитие, проведено във фейсбук, което е събрало стотици поребители на обществената мрежа.

За място на спонтанния изпит е посочен адресът на Министерството на образованието и науката (МОН) в София.

Организаторите на събитието напомнят, че през август Пламен Георгиев е препоръчан за консул на България във Валенсия, само че в действителност е заявил в своята автобиография пред Народното събрание, че владее испански език на начално равнище (А2), което провокира отвращение в медиите и обществото.

Впоследствие е публикувана информация, че в действителност Пламен Георгиев е изкарал курс по испански език и го владее добре. Но преди дни стана известно, че за въпросния курс е платил 300 лева на компания " Никанор " ООД, до момента в който е бил шеф на КПКОНПИ, и то с държавни пари посредством социална поръчка, пишат още уредниците.

„ По-любопитното обаче е, че година откакто е приключил курса с Отличен 6+ (на равнище B1), Пламен Георгиев е заявил точно в автобиографията си, че владее испански начално равнище (А2). С други думи, се е подценил “, настояват оттова. И още:

„ Ситуацията е доста комплицирана и заплетена и наподобява, че Пламен Георгиев е изгубил увереността си, че владее съвършен испански. В тази връзка е редно да се организира входно равнище или контролно по испански език на Георгиев, с цел да бъде открито дали в действителност Пламен владее езика на страната, в която отива, за което би трябвало да е горделив, или пък са го излъгали от компанията и са му взели парите?!

В случай че Пламен се провали и бъде разкъсан на входното равнище, по време на събитието ще се събират по 2 лева от всеки, с цел да върнем на Пламен парите, които е платил за този излъган курс. Единственото изискване е по-късно той да си върне и сегашната позиция. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР