Базираният във Вашингтон мозъчен тръст Институт за изследване на войната“

...
Базираният във Вашингтон мозъчен тръст Институт за изследване на войната“
Коментари Харесай

ISW: Русия се готви да мобилизира още стотици хиляди бойци за войната в Украйна

Базираният във Вашингтон мозъчен концерн " Институт за проучване на войната “ (ISW) отбелязва, че в осведомителното пространство на Руската федерация още веднъж се приказва за огромна готовност на стотици хиляди души както от резервистите, по този начин и от военнослужещите по контракт. Според анализаторите " новата вълна на аварийна готовност “ на Русия зависи от президента Владимир Путин, написа " Украинская истина ", представена от " Фокус ".

В отчета се отбелязва: съветски източници настояват, че вътрешният кръг на Кремъл още веднъж интензивно разисква нуждата и подготовката за втора вълна на готовност на резервисти в навечерието на шестмесечния есенен наборен цикъл, който стартира на 1 октомври.

Руски канал в Telegram, за който се твърди, че има връзки с източници от съветските служби за сигурност, твърди, че обособени съветски чиновници " съществено " се приготвят за втора вълна на аварийна готовност и се надяват да извършат набора през есента.

По този метод, се споделя в отчета, съветските публични лица желаят да активизират сред 170 000 и 175 000 резервисти и да реалокират есенната наборна дата от 1 октомври на 1 ноември, с цел да се синхронизират с процесите на готовност на резервистите, като в същото време преследват " готовност по контракт “ за набиране на спомагателни 130 000 души годишно с потребление на насилствени ограничения.

Анализаторите означават, че сходни проекти не са нови и не демонстрират, че съветският президент Владимир Путин най-сетне е решил да организира втора вълна на готовност в близко бъдеще.

Според специалистите отговорът на Путин не е безусловно информативен мотив за подготовка на съветското общество за насилствена готовност, вместо това той може да демонстрира уговорката на съветския президент към непрекъснатата процедура на готовност посредством цифрови средства за връзка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР