Базираната в САЩ Revkor Energy и германският доставчик на промишлено

...
Базираната в САЩ Revkor Energy и германският доставчик на промишлено
Коментари Харесай

САЩ ще бъдат първите в света, които ще започнат мащабно производство на слънчеви панели от перовскит

Базираната в Съединени американски щати Revkor Energy и немският снабдител на промишлено съоръжение H2 Gemini оповестиха построяването на най-големия в света цех за произвеждане на перовскитни слънчеви панели. Първата фаза на плана ще бъде съсредоточена върху построяването на индустриално оборудване с потенциал 5 GW годишно, като самото произвеждане ще стартира до второто тримесечие на 2024 година До 2026 година производството към този момент би трябвало да доближи 20 GW.

Партньорите построяват цех с повърхност 93 000 кв. м в Солт Лейк Сити. Започнала е и работата по строителството на изследователска постройка със същата повърхност. Производствената и изследователската база ще се употребява за реализиране на прогрес в региона на перовскитите, както и на графена, преработването на пластмаса и новите способи за вулканизация на гуми.

Revkor е закупила лиценз от Suzhou Maxwell Technology за потребление на нейните софтуерни процеси за произвеждане на хетеропреходни слънчеви панели (HJT) в Северна Америка и Близкия изток. По този метод новите панели ще съчетават най-модерните технологии в региона на фотоволтаиката – перовскит и HJT. На доктрина те ще имат успеваемост доста над 22% – оптималната успеваемост, демонстрирана от всеобщо създаваните силициеви фотоволтаични кафези.

Ролята на H2 Gemini в партньорството е да доставя съоръжение за произвеждане на слънчеви панели с HJT и перовскитна технология. Компанията също по този начин обезпечава ръководството на планове, свързани с индустриалната линия за HJT, в това число доставка, внедряване на индустриалните процеси и прехвърлянето на технологии.

Revkor ще обезпечи останалото финансиране за индустриални и проучвателен уреди, което се прави оценка на няколко милиарда $. Американската компания чака да възвърне част от средствата посредством новите инфраструктурни начинания на американските управляващи, по-специално Закона за инфраструктурата и Закона за чиповете и науката (CHIPS Act).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР