Базираната в Нидерландия технологична компания с дъщерни дружества в България

...
Базираната в Нидерландия технологична компания с дъщерни дружества в България
Коментари Харесай

Българското дружество Excitel е оценено на €100 милиона, след набиране на средства

Базираната в Нидерландия софтуерна компания с дъщерни сдружения в България и Индия и мажоритарна благосъстоятелност на български вложители, неотдавна събра €10,6 милиона за да удвои броя на своите широколентови клиенти през идващите 18 месеца. Това съобщи съоснователят на компанията Николай Горчилов пред SeeNews.

Доставчикът на интернет услуги (ISP) е обезпечил средствата в договорка за заем с 24 европейски вложители, които са получили преференциални условия за конвертиране на заема в акции.

Сред поддръжниците от българската IT общественост са съоснователите на СофтУни Христо Тенчев и Светлин Наков, Филип Угринов - съосновател на CallPoint, в този момент Telus International Europe, съоснователят на Telerik Светозар Георгиев и Тенко Николов, който е съосновател на SiteGround.
 Българската Excitel е измежду най-бързо разрастващите се снабдители на интернет в Индия
Българска компания е измежду най-бързо разрастващите се снабдители на интернет в Индия

Дружеството е на водеща позиция в Ню Делхи и Хайдарабад

Оценката на групата в този момент възлиза на €100 милиона, като съоснователите на Excitel включват опазване на взаимен надзорен дял от 60%, който предстои на разводняване до 10%, в случай че новите вложители изберат да обръщат съответните си вложени суми в акции.

Наред с Горчилов, контролиращи вложители са българските бизнесмени Виктор Франсис и Пламен Петков, както и индийският изпълнителен шеф Вивек Райна.

Excitel ръководи неповторим бизнес модел в Индия, дефиниран като " Uber за широколентов достъп ", който разрешава на локалните бизнесмени да разпростират интернет мрежи в незадоволително обслужени градски региони.

" Икономичният и наличен бизнес модел, който вършим, ни разреши да свържем 700 000 семейства посредством близо 2 000 локални кабелни оператори в над 20 града в Индия единствено с 6 милиона евро външно финансиране. Ето за какво сме уверени, че новите €10 милиона плюс последващото финансиране най-малко ще удвоят клиентите ни през идващите 18-24 месеца ", разяснява Горчилов.

Част от приходите от набирането на средства ще бъдат употребявани за удвояване на екипа по софтуерно инженерство в софийската Excitel Technology до над 30 души, с цел да се доразвие технологията, която поддържа бизнес модела на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР