Базираната в Китай компания Huawei Technologies се опитва да възстанови

...
Базираната в Китай компания Huawei Technologies се опитва да възстанови
Коментари Харесай

Huawei възобновява производството на чипове с помощта на китайски компании, които също са засегнати от санкциите на САЩ

Базираната в Китай компания Huawei Technologies се пробва да възвърне производството си на чипове, което преди този момент беше лимитирано от глобите на Съединени американски щати. Телекомуникационният колос се е обединил с производители на полупроводници в Китай, които също са изправени пред наказания от страна на държавното управление на Съединени американски щати.
Huawei, който преди този момент беше един от най-големите производители на смарт телефони, загуби достъп до основни технологии и потенциал на Съединени американски щати от международни производители на чипове като TSMC през 2019 година, когато Вашингтон стегна контрола върху износа на компанията. Оттогава насам Huawei би трябвало да разчита на чипове на трети страни и насъбрани ресурси, с цел да поддържа бизнеса си с телекомуникационно съоръжение.

За да възобнови производството на личните си чипове, Huawei работи с китайски компании, които също са в така наречен черен лист на Съединени американски щати. Според разнообразни източници, Huawei е трансформирала дизайна на някои от своите чипове, тъй че да могат да се създават с по-малко усъвършенствани процесори, които са налични в Близкия изток. Отбелязва се, че Huawei не построява заводи от нулата, а дава финансиране и помощ за закупуване и употреба на съоръжение от няколко локални производители на полупроводници с дейната поддръжка на държавното управление на страната. Целта на компанията е да построи индустриални линии без " интервенция " от страна на Съединени американски щати.
Въпреки че Вашингтон е дал лицензи за експорт на някои технологии на Huawei, самата компания призна въздействието на американските наказания, като съобщи, че ще е належащо " доста самообладание ", с цел да се разрешат проблемите с веригата за доставка на полупроводникови артикули. Съобщава се, че Huawei работи с Fujian Jinhua Integrated Circuit Co, компания за полупроводници, подкрепяна от държавното управление на провинция Фуджиан и подложена на наказания от Съединени американски щати, както и с Ningbo Semiconductor International, един от чиито акционери е водещият китайски производител на чипове Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC). Huawei работи и с няколко дребни заводи за полупроводници в Шънджън и други елементи на страната.
Huawei се концентрира върху чиповете за телекомуникационно съоръжение, защото те са по-малко взискателни към актуалните технологии, за разлика от потребителските устройства като смарт телефоните. Освен това такива чипове са нужни в доста по-малки количества. Huawei създава към 500 000 единици телекомуникационно съоръжение годишно, до момента в който водещите марки създават най-малко 100-200 милиона смарт телефона годишно.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР