Базата данни на такива тестове, като Geekbench могат да бъдат

...
Базата данни на такива тестове, като Geekbench могат да бъдат
Коментари Харесай

Snapdragon 855 в Geekbench: първите резултати от тестовете са поразителни

Базата данни на такива проби, като Geekbench могат да бъдат източник на забавна информация. Благодарение на тях, през днешния ден можем да определим капацитета, който се намира в бъдещия топ-процесор на Qualcomm – Snapdragon 855. Ако се има вяра на тестванията, предстоящите Android флагмански смарт телефони ще имат видимо по-голяма мощност.
Тестваната от Geekbench система на Qualcomm носи името „QUALCOMM msmnile for arm64“. Този процесор е получил 3697 точки в едноядрения тест и 10649 точки в многоядрения. Особено обещаващо наподобява продуктивността в еднопоточния режим. Вижда се огромен напредък във връзка с Snadragon 845, който набира приблизително 2400 точки. Тестовете с няколко ядра за настоящата топ-система на Qualcomm демонстрират 8300-9000 точки.

Разликата от Snapdragon 835 е още по-голяма, тъй като през последните две години се хвалеше с продуктивност от 1800-2000 точки при тестванията на обособените ядра и 6300-6500 точки при тестването на няколко ядра.

Новият чипсет от Qualcomm ще получи осем ядра с периодичност 1.78 Ghz.

Snapdragon 855 ще бъде основан на 7-нанометровата технология и за първи път ще се появи във флагманските смарт телефони на Samsung при започване на идната година. Освен растежа в продуктивността, в тази мобилна платформа ще бъде интегриран бързия модем X50 LTE и поддръжка на 5G мрежите.

Интересно в тази ситуация е, по какъв начин производителите на смарт телефони ще употребяват този изчислителен капацитет на новия Snapdragon. С наслаждение ще го забележим в деяние по време на тестванията на смартфоните Galaxy S10 през идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР