Базарът ще работи до 3 март Мартенският базар заработи в

...
Базарът ще работи до 3 март Мартенският базар заработи в
Коментари Харесай

Мартенският базар заработи в Русе

Базарът ще работи до 3 март

Мартенският базар проработи в центъра на Русе. В 34 павилиона се оферират мартеници, като четири от къщичките са предоставени на сдружения за реализиране на разнообразни благотворителни акции. Това заяви заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие на Русе Златомира Стефанова, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред продавачите на базара е Ганка Василева. Жената повече от 20 години създава ръчномартеници. Използва най-различни материали - коприна, вълна, памук.

По думите ѝ обичайно се търсят " Пижо и Пенда ". " Изработваме тази мартеница в разнообразни разновидности. Вълнените мартеници също ги харесват доста. За децата най-често се купуват мартенички с анимационни герои от " Пес патрул ", понита еднорози, Елза и Анна ", изяснява за Българска телеграфна агенция Василева.

Според нея съвсем няма смяна в цената на мартениците от предходната година. При някои типове тя се е повишила с към 20 стотинки. Мартениците, които се оферират главно в нейния павилион, са на цена от лев до 4 лв..

Жената изяснява, че изработването на мартеници ѝ доставя наслаждение. Иска се успокоение и умелост. С усмивка насочва и апел към дамите, които имат повече свободно време.

" Пожелавам им, до момента в който стоят пред тв приемниците и гледат сериали, да стартират да плетат и мартеници, с цел да си уплътняват времето. Много е прелестно ", смее се Василева.

Мартенският базар ще работи в Русе до 3 март тази година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР