(БАЗ) и (СЗБ) остро възразяват срещу отношението, което демонстрира към

...
(БАЗ) и (СЗБ) остро възразяват срещу отношението, което демонстрира към
Коментари Харесай

Собственици на заведения се оплакаха от спрени програми в помощ на бизнеса

(БАЗ) и (СЗБ) остро възразяват против отношението, което показва към българския бизнес.
„ Не единствено, че не се вижда предпочитание за бъдеща поддръжка, само че даже настоящите стратегии са замразени по неразбираеми за нас аргументи. Средствата за утвърдените по тях сътрудници са стопирани и никой не получава нищо. Спрени са грантовете, за които сме кандидатствали и също сме били утвърдени ”, се споделя в позиция до медиите на БАЗ СЗБ.
От двете организации се причислят към апела на ръководителя на Васил Велев за незабавно привикване на и Икономическия съвет.
„ Нашите две организации поставиха голям труд, с цел да се стигне въпреки всичко до някаква поддръжка за бизнеса, която изчезна като с магическа пръчка. Защото очевидно някой е решил да се запознае по-подробно с стратегиите и ние чакаме на неговото снизхождение дали ще ги пусне още веднъж, дали ще ги спре въобще или по какъв начин ще ги трансформира след 31 май. А в това време дребният и междинен бизнес е най-голямата жертва на икономическата рецесия, която последва ”, споделят още от притежателите на заведения и заведения за хранене.
 Падат още ограничения: Без зелени коридори в магазините, заведенията за хранене работят колкото желаят Падат още ограничения: Без зелени коридори в магазините, заведенията за хранене работят колкото желаят
От 1 май, събота, отпада условието магазините за хранителни артикули да обезпечават „ кулоар “ за извършване на покупки на възрастни хора...
„ Уважаеми госпожи и господа, разберете, че бизнесът няма време да ви чака. Подайте ни ръка и в оптимално къси периоди ни кажете - можем ли да разчитаме на поддръжка от ваша страна и каква би била тя.
В общественото пространство министри споделят, че се работи по някакви ограничения, само че нямаме информация от първа ръка дали това е по този начин. Ако фактически има създаване на разновидности за поддръжка, то това се случва без присъединяване на бизнеса, което е неприемливо. Входирали сме писма за срещи с министерствата на финансите, стопанската система и туризма, като досега нямаме противоположна връзка дали и по кое време ще има такава. Единственото, което се случи беше протоколна среща с министъра на туризма, на която си говорихме общи приказки и не усетихме да има подготвени решения за излизане от обстановката, в която сме сложени.
Решения би трябвало да се вземат незабавно, тъй като нямаме време. И ни омръзна всички да сочат дребния и междинен бизнес за собствен главен приоритет, само че когато настане време за действителни дейности, да го мачкат и неглижират.
Водени от гореизложеното чакаме и настояваме да отворите актуалните стратегии или да предложите по-добри в оптимално къси периоди ”, заключват от БАЗ и СЗБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР