Байерн Мюнхен спечели Купата на Германия след крупен успех с

...
Байерн Мюнхен спечели Купата на Германия след крупен успех с
Коментари Харесай

Купата е Мюнхен! Байерн с рецитал над РБ Лайпциг

Байерн Мюнхен завоюва Купата на Германия след огромен триумф с 3:0 над Република България Лайпциг във финалния мач. Головете за триумфа на баварците осъществиха Роберт Левандовски на два пъти и Кингсли Коман. Това е и 19-ата купа във витрината на Байерн.

Република България Лайпциг стартира добре дуела и пресира противника си. В 10-ата минута Поулсен стреля рисково, след намесата на Нойер топката се отклони от напречната греда и се върна на полето. Седем минути по-късно пас към Поулсен щеше да сътвори заплаха за Байерн, само че той не съумя да стигне до топката.

Байерн отвърна с удар на Алаба от далечно разстояние, само че той беше извънредно неакуратен. Все отново при чудесно проведена офанзива на баварците се стигна и до попадение.

След центриране отляво по офанзивата на Байерн, топката попадна в Левандовски, който я насочи неспасяемо във вратата на Република България Лайпциг. Малко по-късно Коман беше изпреварен от съперников защитник, който получи пас от Мюлер по десния фланг на офанзивата. Левандовски имаше опция да се разпише в 34-ата минута, само че този път не сполучи.

В 41-ата минута Коман беше изведен на отлична голова позиция, преодоля Гулаши, само че Конате избави тима си от второ попадение във вратата.

 Република България Лайпциг - Байерн Мюнхен
източник: БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР