Байерн Мюнхен се върна на победния път в Бундеслигата след

...
Байерн Мюнхен се върна на победния път в Бундеслигата след
Коментари Харесай

Байерн се потрудни, но победи Хановер

Байерн Мюнхен се върна на победния път в Бундеслигата след триумф с 3:1 над Хановер в мач от 14-ия кръг на шампионата. Двубоят не бе по никакъв начин елементарен за баварците, които трябваше много да се потрудят, с цел да стигнат до триумфа с два гола през второто полувреме.

Домакините започнаха мача по-добре, а още в 8-ата минута Артуро Видал бе покрай гола, само че изстрелът му по земята срещна страничния дирек.

Все отново Видал осъществя в 17-ата минута, въпреки и малко щастливо. След центриране отдясно на Томас Мюлер, чилиецът игра с глава с концепцията да откри Роберт Левандовски. Полякът се бореше за топката, само че тя мина около него, което заблуди вратаря Филип Чаунер и влезе във вратата му.

В 24-ата минута изглеждаше, че Левандовски е удвоил преднината, възползвайки се от пас на Мюлер. Попадението обаче бе анулирано след намесата на видео рефера, а повода бе засада.

Само 2 минути по-късно пък Феликс Клаус се измъкна очи в очи със Свен Улрайх и бе фаулиран от вратаря. Решението бе жълт картон за стража и дузпа за гостите. Никлас Фулкруг застана зад топката и вкара, само че реферът Винкман го накара да пребие осъществяването поради навлизане на останалите футболисти в наказателното поле. От втория опит обаче ударът на Фулкруг бе отразен от Улрайх и по този начин Байерн резервира преднина.

Малко по-късно Мюлер изпусна да повиши задатъка на своя тим, а в последна сметка Хановер в действителност стигна до равнене. Това стана в 35-ата минута, в която Клаус центрира към близката греда, а там Чарлисон Беншоп отклони с глава за 1:1.

През второто полувреме Байерн усили натиска си в търсене на втори гол. Хамес Родригес в 54-ата минута стреля рисково от границата на наказателното поле, а топката докосна напречната греда. В 67-ата минута още веднъж Мюлер бе помощник, намирайки Коман в наказателното поле. Французинът се освободи и от дребен ъгъл вкара за 2:1.

В последна сметка пък Левандовски също вкара. Това се случи в 87-ата минута след сполучливо осъществяване на дузпа, отсъдена за нарушаване против Коман в наказателното поле.

Със извоюваните три точки Байерн остана на лидерската позиция с 32 точки. Освен това баварците се възползваха от провалянето на втория Република България Лайпциг против Хофенхайм и към този момент водят с 6 точки на върха. Шалке пък има опция да заеме второто място, в случай че победи Кьолн в късния съботен мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР