Байерн Мюнхен надигра категорично Борусия Дортмунд с 4:0 като гост

...
Байерн Мюнхен надигра категорично Борусия Дортмунд с 4:0 като гост
Коментари Харесай

Хеттрик на Кейн изведе Байерн до убедителен успех в поредното издание на Дер Класикер

Байерн Мюнхен надигра изрично Борусия Дортмунд с 4:0 като посетител в следващото издание на Дер Класикер от десетия кръг на немската Първа Бундеслига.


На " Сигнал Идуна Парк " първенците нанесоха два съкрушителни удара на " жълто-черните " още в първите девет минути на конфликта. Първо, Дайо Упамекано откри резултата в 4-та минута, а пет по-късно Лирой Сане направи втора асистенция, този път към Хари Кейн, който на празна врата от близка отдалеченост не сбърка за 2:0. Възпитаниците на Еден Терзич закономерно изглеждаха шокирани от развоя на събитията и след почивката инкасираха нови две попадения. Техен създател още веднъж бе Кейн, който още в първото си дерби с Дортмунд се регистрира с хеттрик. Бившият нападател на Тотнъм към този момент има цели 15 гола на сметката си от началото на акцията, а сме едвам при започване на месец ноември.

Играчите на Томас Тухел не позволиха да изостанат по-сериозно от водача в таблицата Байер Леверкузен, като сега са на две точки от " аспирините ". Дортмунд отстъпи за първи път през сезона в Бундеслигата, като е към този момент на седем пункта от върха и на пет от днешния си противник.

За Борусия следва значимо домакинство на Нюкасъл в Шампионската лига, преди тимът да гостува на мощно играещия от старта на акцията отбор на Щутгарт за състезание, до момента в който баварският исполин посреща Галатасарай в най-престижния европейски клубен шампионат, а по-късно още веднъж играе на " Алианц Арена ", този път против новака Хайденхайм във вътрешния шампионат. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР