Байерн Мюнхен и старши треньорът Томас Тухел решиха съвместно да

...
Байерн Мюнхен и старши треньорът Томас Тухел решиха съвместно да
Коментари Харесай

Вече и официално: Тухел приключва с Байерн след няколко месеца

Байерн Мюнхен и старши треньорът Томас Тухел взеха решение взаимно да прекратят работните си връзки през лятото, се споделя в изказване на клуба. Договорът на Тухел е с година по-дълъг - до 30 юни 2025-а.

" Разбрахме се, че ще прекратим работните си връзки в края на този сезон. Дотогава, несъмнено, ще продължа да върша всичко допустимо с моя треньорски щаб, с цел да реализираме оптимален триумф ", съобщи Тухел пред клубния уебсайт.

Томас Тухел наследи Юлиан Нагелсман като треньор на Байерн през март 2023 година Малко повече от два месеца по-късно той отпразнува спечелването на Бундеслигата с клуба. В момента тимът е на 8 точки зад Байер Леверкузен в Бундеслигата, навън от Купата на Германия и загуби първия си осминафинал в Шампионска лига от Лацио.

" В добра и открита полемика стигнахме до решението да прекратим нашите работни връзки по взаимно единодушие през лятото. Нашата цел е да следваме нова футболна посока с нов старши треньор за сезон 2024/25. Дотогава всеки човек в клуба е категорично свикан да реализира оптимално вероятното в Шампионската лига и Бундеслигата. Държа тима виновен в това отношение. По-специално в Шампионската лига, след загубата с 0:1 в първия мач с Лацио. Убедени сме, че ще стигнем до четвъртфиналите на препълнения " Алианц Арена " с нашите почитатели ", сподели пък изпълнителният шеф Ян-Кристиан Дреезен.
 Тухел си потегля от Байерн (Мюнхен) след края на сезона
Тухел си потегля от Байерн (Мюнхен) след края на сезона

Двете страни са решили да се разделят през юни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР