Байер (Леверкузен) започна сезона изненадващо слабо и се озова на

...
Байер (Леверкузен) започна сезона изненадващо слабо и се озова на
Коментари Харесай

Шаби е взел крайни мерки заради ужасните изяви на Байер в защита

Байер (Леверкузен) стартира сезона изненадващо едва и се озова на дъното в класирането на Бундеслигата. Тимът на “аспирините ”, който през през последната акция съумя да заеме третото място в подреждането и с това си подсигурява присъединяване в Шампионската лига, бе считан за един от любимците за топ 4 и през тази акция, само че вместо това от “БайАрена ” се сринаха до зоната на изпадащите.

Това докара до бърза промяна на треньора Херардо Сеоане, който бе сменен с Шаби Алонсо. Бившият отбранителен полузащитник на Реал Мадрид и Ливърпул пристигна в отбора с огромни упования и очаквания за бързо стабилизиране. Той съумя да внесе възторг с дебюта си, когато реализира победа с 4:0 над Шалке. В идващите два дуела обаче Байер позволи нови две загуби, а Порто и Айнтрахт вкараха общо осем попадения в мрежата на отбора.

Това е довело Шаби до съществено изнерване в наставника, който е подхванал ограничения. В последните тренировки на Байер той напълно е съсредоточил подготовката на отбора към отбранителната част на играта, а “Кикер ” даже оповестява, че е заложил на напълно базови извършения в подготовката на своите играчи. Това бе прието даже и от един от главните играчи на отбора в тази зона - Йонатан Та.

“Трябва да се поддържаме доста повече, би трябвало да работим доста по-добре като тим. Точно това са нещата, които тренирахме в сряда. Опитваме да си оказваме помощ, с цел да реализираме повече сигурност и да се усещаме по-добре. Това е и въпрос на тактичност, само че освен. Понякога сме компактни, само че не и дейни, не задоволително нападателни, не влизаме в конфликти за топката въобще. Това са базови неща, такива, за които би трябвало да приказваме преди за конкретика в тактиката. За централизация, която просто ни липсва на терена, ” съобщи Та.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР