Байер (Леверкузен) срази с 3:1 като гост Борусия (Мьонхенгладбах) в

...
Байер (Леверкузен) срази с 3:1 като гост Борусия (Мьонхенгладбах) в
Коментари Харесай

Байер бе на път да изпусне преднина от три гола срещу Борусия в края, но все пак удържа

Байер (Леверкузен) съкруши с 3:1 като посетител Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от 16-ия кръг на Премиър лийг. “Аспирините ” изнесоха много мощен дуел и имаха преднина от три чисти гола след попаденията на Митчъл Бакър (21’), Амин Адли (43’) и Надим Амири (67’) преди Ларс Щиндъл (83’, 90’) да вкара две попадения в последните десетина минути и най-малко ненапълно да върне интригата.

Байер (Леверкузен) откри резултата в 21-ата минута, когато Адам Хложек бе открит съвършено в наказателното поле, съумя да залъже чудесно защитник и да стреля, само че топката се отби в гредата, единствено с цел да бъде догонена тя от Мичел Бакер, който я прати в мрежата за 0:1.

Момчетата на Чаби Алонсо вкараха ново попадение в 42-ата минута посредством Муса Диаби, само че то бе анулирано заради засада. Минута по-късно обаче Адли взе топката към централната част на полето, надбяга защитник и изцяло несмущаван означи второ попадение в дуела.

Те като че ли сложиха точка на разногласието в 68-ата минута, когато брилянтно двойно подаване в наказателното поле сред Амин Адли и Надим Амири даде опция на последния да се разпише с компактен удар за 0:3.

Играчите на Борусия (Мьонхенгладбах) съумяха да понижат своето закъснение в 83-ата минута, когато една топка доближи до Аласан Плеа, а той със страховит пас с пета откри Ларс Щиндъл, който означи за 1:3. В добавеното време още веднъж той вкара и второ оппадение с брилянтен компактен удар от границата на наказателното поле.

Въпреки напрежението в последните минути въпреки всичко в края на дуела футболистите на Чаби Алонсо се поздравиха с трите точки и към този момент са на деветото място в класирането на Бундеслигата с 21 точки. Днешните домакини от Борусия (Мьонхенгладбах) са едно място пред тях и с точка повече.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР