Байдън ще спи спокойно: на 16 февруари започна войнаАмериканският президент

...
Байдън ще спи спокойно: на 16 февруари започна войнаАмериканският президент
Коментари Харесай

Байдън почти позна, почва война, но между Нинова и Паргов

Байдън ще спи умерено: на 16 февруари стартира война

Американският президент Джо Байдън, който седмици наред пророкуваше, че война сред Русия и Украйна ще има и тя ще избухне на 16 февруари 2022 година, съвсем позна. Война фактически стартира, но…. сред Корнелия Нинова и най-голямата и всеобща партийна организация на Българска социалистическа партия – Софийската. Подписка на неназовани социалисти против ръководителя Калоян Паргов бе публикувана от пресцентъра на „ Позитано” 20 и незабавно бе призован нормалният задочен пленум, който, още веднъж анонимно, да накаже Паргов, като го лиши от всички постове в партията. “Обвиненията” са, че социалисти са влезнали в сговор с ГЕРБ по договорката за уличното осветяване, че са дали своят вот за шефа на СОС от ГЕРБ, че Горско стопанство на Българска социалистическа партия не заседава постоянно и се управлява властническо!? По тези така наречен грехове (без нито един факт и доказателство) може да бъдат подведени и националното, а и доста от локалните управления на партията. Националният съвет на Българска социалистическа партия не заседава постоянно, а когато го прави, е без спор и „ на подпис”. Така се вземат решение орисите на обособени социалисти и на цели организации. За председателката Нинова има основателни подозрения в едноличен, диктаторски жанр и способи на управление, на неуважение на особеното мнение, само че комфортната Контролна комисия не разрешава и прашинка да падне върху „ светлия” й облик. Цялата ПГ на Българска социалистическа партия, отпред с Нинова, постоянно гласуваше за ръководители на Народното събрание от болшинствата на ГЕРБ, на Има Такъв Народ, на Политическа партия! А гласуването за Пеевски и Цацаров? И тези социалисти ли ще накажем и ще им отнемем партийните постове?

Лицемерието и гоненето на врага с партиен билет дърпат партията надолу. Доказват го трагичните изборни загуби на Българска социалистическа партия от предходната година, докарали Българска социалистическа партия до четвърта политическа мощ. Тези процеси се случват под въздействието на непознати за Българска социалистическа партия подмолни фактори и от ден на ден замязват на дългогодишното „ отлюспване” в Съюз на демократичните сили, което трансформира в миналото милионната групировка в брошка на ревера на ГЕРБ.

А що се отнася до Калоян Паргов, той сигурно има неточности и недостатъци, само че е законен столичен водач и неговите политически дейности би трябвало да се преглеждат в Софийската организация на Българска социалистическа партия. Той е потвърдил се в борби социалист –активист в Младежкото обединяване, минал през всички стъпала на йерархията на равнище регион и градска организация, избиран в национални органи, отдал напъните си на Столичната организация, поради което неколкократно отхвърля депутатска кариера. За първи път от десетилетия под управлението на Паргов Българска социалистическа партия – София, удвои броя общински съветници, избра свои районни кметове, а при машинен избор, освободен от мутренско-корпоративния и ромския избор на ГЕРБ, Мая Манолова щеше да е кмет на София, а моделът „ Борисов – Фандъкова” да е в предишното.

Защо в този момент с лека ръка се унижава и санкционира потвърден и перспективен партиен водач с бъдеще!? И това е рецидив за днешното управление. Така беше и в Перник, където Станислав Владимиров е сполучлив и обичан на съгражданите си млад кмет, който бе разгласен за зложелател с партиен билет. Същото се случи с потвърдените журналисти Велиана Христова и Велислава Дърева, отдали десетилетия на левия щемпел и социалистическата концепция. А в това време на екрана на БСТВ бе върнат скандалният Стоил Рошкев, който от година води интригантска и шизофренна война против определения от 98% от социалистите президент Румен Радев. Или пък изключването„ на подпис” на Кирил Добрев, който има своя забележителен принос за организационното развиване и подмладяването на Българска социалистическа партия. Кога ли днешното управление ще направи цялостен лист на неуместните и едновременно да се „ изчисти” от тях. Въпросът е какво ще остане тогава от лявата партия на България, която със своята 130-годишна история е държавотворната партия на България, от която зависи да се промени ситуацията ни на най-бедна, болна, застаряваща нация в Европейски Съюз.

Защо Българска социалистическа партия – София, се вкарва в разединение и рецесия, в случай че през 2023 година предстоят решителни избори и най-сетне левицата би имала късмет да има кмет на българската столица? Ще поеме ли националното управление моралната и политическата отговорност на предизвестената загуба!?

Време е да се постави завършек на братоубийствената война, която се води в Българска социалистическа партия. Като участник в ръководството на България, Социалистическата партия има доста по-важни задания от това да се гони и санкционира свободното слово и особеното мнение. Червените линии са рестартът на обществената страна и държавността, борбата с монополите и инфлацията, градежът на АЕЦ „ Белене” и уравновесената външна политика без комплексите на русофобската реторика и дейности. Там да бъдат ангажирани геният и трудът на всеки социалист, а критерият е дали можеш, знаеш и защитаваш социалистическата идея, а не дали си правилен на ръководителя.

Ръководството нарочи за предатели заслужили и опитни социалисти, безогледно изключи критици на водача, мнозина сами напущат партията, други се демотивират. Кога ще завърши апетитът за реванш и принуда над инакомислещите!? Днес партията се нуждае от мир, единение и разговор. Всичко друго е път заникъде!

Натам ли върви историческата левица у нас!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР