Байдън отново се прицели в Путин. Американският президент Джо Байдън

...
Байдън отново се прицели в Путин. Американският президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън разработвал инициативи, затрудняващи руския президент Владимир Путин

Байдън още веднъж " се прицели " в Путин. Американският президент Джо Байдън съобщи, че създава обхватни начинания, затрудняващи съветския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна, и добави, че не приема „ алените линии “ на Москва, предава Ройтерс. Това се случва в миг на възходящи опасения, че тлеещият спор може да се трансформира във война, написа

Видеоконферентен диалог сред двамата водачи се чака до дни.

Над 94 хиляди съветски военни са струпани покрай границите на Украйна, заяви украинският министър на защитата Олексий Резников. Той итира разследващи данни, съгласно които Москва може да възнамерява огромна военна атака за края на януари.

Москва, от своя страна, упреква Украйна и Съединени американски щати в дестабилизиращо държание и твърди, че Киев може би се готви за лична атака в Източна Украйна, което украинските управляващи отхвърлят.

„ Създавам най-обхватния и важен съгласно мен набор от начинания, които да създадат доста, доста мъчно за господин Путин да направи това, което хората се тревожат, че ще направи “, сподели Байдън, без да влиза в детайлности.

Преди заминаването си късно в петък за Кемп Дейвид за посещаване през уикенда Байдън сподели пред кореспонденти: „ Наясно сме с дейностите на Русия отдавна и чакам, че ще имаме дълъг диалог с Путин “.
„ Не одобрявам алените линии на никого “, съобщи американският президент по отношение на настояванията на Русия.

Американски и украински високопоставени представители още веднъж предизвестиха тази седмица, че са вероятни строги стопански наказания против Русия.

„ От началото на тази администрация демонстрираме, че Съединени американски щати и съдружниците ни желаят да употребяват редица принадлежности, с цел да отговорят на нездравословни съветски дейности “, сподели почитан американски представител, поискал да остане неизвестен, в отговор на въпрос за разработвания от Байдън проект. „ Няма да се поколебаем да използваме тези и други принадлежности в бъдеще “, добави той.

Напрежението поради Украйна се случва на фона на подготовката на първия диалог от месеци насам сред американския президент и съветския му сътрудник още идната седмица. Официални представители договарят по изискванията за диалога, откакто Путин и Байдън приказваха през юли.

Кремъл заяви в петък, че Русия и Съединени американски щати имат неокончателна дата и час за видео диалог през идните дни, само че Москва изчаква Вашингтон да завърши подготовката. Белият дом осведоми единствено, че води договаряния за вероятен диалог.

„ Искаме отворени линии за връзка с руснаците “, сподели почитан представител на Държавния департамент, поискал да остане неизвестен. „ Особено във време на напрежение е значимо да имаме тези канали за разговор “, добави той.

На конференцията Reuters Next американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи, че Байдън ще изрази пред Путин решителността на страната му „ не като опасност, а просто като факт да застане твърдо против безразсъдни или нападателни дейности, които Русия може да предприеме, и също по този начин да отбрани териториалната целокупност, суверенитет, самостоятелност на Украйна “.

В същото време съветски публични представители обявиха, че Путин ще изиска още веднъж правнообвързващи гаранции от Запада, че НАТО няма да одобри Украйна като страна членка във военния алианс и няма да разполага противоракетни системи там, ориентирани против Русия.

Както и при предходните им диалози, в това число срещата лице в лице в Женева, двамата президенти евентуално ще обсъдят и други въпроси като киберсигурността, и въоръжението, Афганистан, Либия, Иран и Сирия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР