Байдън и папата обсъдиха световните конфликти, след като папа Франциск

...
Байдън и папата обсъдиха световните конфликти, след като папа Франциск
Коментари Харесай

Байдън и папата обсъдиха световните конфликти

Байдън и папата разискаха международните спорове, откакто папа Франциск се е обадил на американския президент, заяви Vatican News.

Папа Франциск е изискал да беседва с президента на Съединени американски щати за разнообразни спорове и нуждата да се намерят пътища за реализиране на мир.

Разговорът е извършен в неделя следобяд. Според пресслужбата на Светия трон диалогът е траял към 20 минути.

Папата и президентът са говорили за “конфликтните обстановки в света и нуждата да се дефинират пътищата към мира ”.

Призиви за мир

По-рано в неделя папа Франциск възобнови апелите си за мир и въздържаност във войната в Светите земи.

“Много съм угрижен, наскърбен ”, сподели той по време на молитвата Ангел Господен. “Моля се и съм покрай всички, които страдат, заложниците, ранените, жертвите и техните фамилии ”.

Той изрази страдание за утежняването на филантропичната обстановка в Газа и за гърмежите в англиканската болница и гръцката православна енория там.

“Подновявам апела си за отваряне на пространства, за продължение на идването на филантропична помощ и за освобождение на заложниците ”, сподели папата.

Той напомни и продължаващата война на Русия в “мъченическа Украйна ”.

“Войната, всяка война, която има в света е проваляне. Войната постоянно е проваляне, тя е разрушение на човешкото приятелство. Братя, спрете! Спрете! ”, прикани понтифът.

Ограничена помощ в Газа

В сряда, 18 октомври, президентът Байдън направи малко посещаване в Тел Авив, с цел да потърси съглашение, което да разреши на някои филантропични помощи да влязат в Газа от Египет.

Той също по този начин изрази поддръжка за Израел след изненадващото нахлуване на Хамас против Израел на 7 октомври.

Ограничени количества филантропична помощ започнаха да влизат в Газа в събота. Но Организация на обединените нации съобщи, че помощта съставлява “капка в морето от големи потребности в Газа ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР