Байдън е разговарял по телефона с Чарлз, като го е

...
Байдън е разговарял по телефона с Чарлз, като го е
Коментари Харесай

Джил Байдън ще представлява Вашингтон на коронацията на крал Чарлз Трети

Байдън е разговарял по телефона с Чарлз, като го е поздравил Чарлз за идната коронация, която ще се състои идващия месец, и му е споделил че брачната половинка му Джил ще посети церемонията, оповестява Белият дом.

Освен това американският държавен глава е изразил предпочитание да се срещне с Чарлз във Англия.

Официалната гала по коронацията ще се организира в Уестминстърското абатство на 6 май. Тя ще следва церемониите от последните епохи в английската монархия, само че се чака да бъде по-кратка и да продължи към час. Кралицата-консорт Камила също ще бъде коронована дружно с крал Чарлз Трети. Очаква се гостите да бъдат към две хиляди души.

По случай събитието британците ще получат спомагателен почивен ден - 8 май. " Техни Величества кралят и кралицата консорт се надяват уикендът на коронацията да стане мотив за всички да прекарат времето си със фамилиите и приятелите си, празнувайки ", се споделя в официалното съобщение на двореца.

След процесията кралят и кралицата консорт ще се появят на балкона в Бъкингамския замък, съпроводени от членове на фамилията.

В неделя, с изключение на планувания концерт на модерни реализатори в Уиндзор, ще има и голям брой тържества по улиците и парковете.

Освен на Англия, Чарлз е крал на 14 страни, измежду които Австралия, Канада, Ямайка, Нова Зеландия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР