Байдън, чийто рейтинг падна под 50 процента за първи път

...
Байдън, чийто рейтинг падна под 50 процента за първи път
Коментари Харесай

Маргарита Асенова от Вашингтон: Обединението на Америка отпреди 20 години вече не е на първа линия

Байдън, чийто рейтинг падна под 50 % за първи път от влизането му в Белия дом през януари, накърни самичък имиджа си на умел и способен във външната политика деец - качеството, с което надделя Тръмп на изборите предходната година. А идващите избори -междинните за Конгреса - са към този момент зад ъгъла. Вотът ще е следващата година наесен, формалната акция ще стартира всеки миг.

Америка посреща разединена и днешната годишнина от терористичните офанзиви на " Ал Кайда ". Как се трансформираха Съединените щати през последните 20 години - отговорът дава пред БНР политологът Маргарита Асенова от Института за проучвания и разбори Jamestown Foundation във Вашингтон:

" Промяната е голяма. Това обединяване на нацията, което съществуваше преди 20 години в името на отбраната на Америка - това към този момент не е на първа линия. Нацията е извънредно разединена по политически линии, за отношението към пандемията, за расизма и за хората, които се усещат негова жертва...Днес разликата е от небето до земята...

Друга причина е, че част от бялото население, което е в изоставащи стопански региони, изгубили заради преместването на предприятията в Китай, тези хора също се усещаха жертви ", сподели още Асенова.

По думите й американците в никакъв случай не са желали страната да се включва във войни, само че след 11 септември, тези настроения се трансформират:
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР