Батко“ е новата книга на Мария Пар, която излиза у

...
Батко“ е новата книга на Мария Пар, която излиза у
Коментари Харесай

Световноизвестната детска писателка Мария Пар написа разказ за коронавируса

„ Батко “ е новата книга на Мария Пар, която излиза у нас в изискванията на изключителното състояние
Мария Пар, авторката на романа „ Вафлено сърце “, обичан и на децата у нас, написа роман за ковид. Авторката позволи на българските си издатели от „ Изида “ той да доближи гратис онлайн до читателите в България, преводът е на Росица Цветанова.
„ Новата Астрид Линдгрен “ – по този начин дефинират Мария Пар, чиито книги са желани от милиони деца по света и завоюваха най-големите награди за детска литература. На български излязоха всичките й романи. След „ Вафлено сърце “ и продължението му „ Вратарката и морето “ (награда „ Бисерче вълшебно “ - обичана книга на българските деца, 2019 г.) и „ Туне Глимердал “ в този момент излезе и новата й книга – „ Батко “, предопределена за по-малките (6-9 годишни). Книжарниците са затворени, само че книгите на Мария Пар са налични за онлайн поръчки в ozon.bg и store.bg.
Най-новата й книга „ Батко “ (издание на „ Изида “, от през днешния ден може да се поръчва онлайн) споделя за момче, които си мечтае да има по-голям брат, който постоянно да го взима със себе си на тренировките по футбол. Но дали всички огромни братя са толкоз деликатни и положителни? А какво пък да се каже за тези деца, които имат просто една досадна по-малка сестра? Това е увлекателна история, която се чете с лекост и е съпроводена от красиви илюстрации, книга, основана да въодушевява децата и да ги накара да обикнат четенето.
Разказът „ Короната е топка с бодли “ е написан по самодейност на Новонорвежкия културен център: „ Сами дружно – коронавирусът и културата “. Дните до възможния завършек на изключителното състояние оставят своя отпечатък върху съвремието ни и са огромна част от това, което се приказва и написа за днешния ден и за бъдещето. Хората на изкуството, публицистите и учените могат да кажат нещо значимо за този интервал, точно те са способни да сплотяват, предизвикат, документират, нюансират и да ни дадат нови погледи към протичащото се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР