Батерията се зарежда за времето, необходимо за зареждане на един

...
Батерията се зарежда за времето, необходимо за зареждане на един
Коментари Харесай

Нова батерия за електромобил предлага 1000 километра пробег, зареждане за 6 минути и работа при всякакви условия

Батерията се зарежда за времето, належащо за зареждане на един контейнер с бензин

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:11 | 06.06.2023

Мъск: „ Ако Китай сътвори извънредно мощен изкуствен интелект то това ще съставлява риск за суверенитета на Китай “

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 15:53 | 06.06.2023

Как по този начин през изтеклите няколко години цената на тв приемниците падна с 97%

АвтомобилиИван Давидов - 8:21 | 05.06.2023

21 автомобила, които костват повече „ в очите на хората “, в сравнение с пазара. С тях елементарно изглеждате по-мощни финансово, в сравнение с действително сте

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Китайският стартъп Greater Bay Technology твърди, че новата му батерия за електрически транспортни средства може да работи при всевъзможни метеорологични условия. Наречена Pheonix cell, батерията употребява свръхпроводими материали и термично ръководство, с цел да докара температурата на заледяване до естествена стайна температура единствено за 5 минути, оповестява Bloomberg.

Екстремните температури са проклинание за батериите на електрическите транспортни средства, откогато те са въведени. Когато температурата падне под 0°C, батериите на електрическите автомобили губят успеваемостта си на зареждане, което затруднява притежателите им да разчитат на пробега, предлаган от електрическите автомобили.

Производителите на електрически автомобили се насочиха към инсталиране на термопомпи, които да поддържат температурата на батериите в диапазона на висока успеваемост, само че това също е неефикасен метод за ръководство на батериите. Основаната през 2020 година компания Greater Bay Technology се стреми да промени коренно метода на работа на батериите за електрически автомобили и твърди, че със своята батерия Phoenix се е справила с това огромно главоболие за производителите на електрически автомобили.

Pheonix cell

Батерията Phoenix cell от последващо потомство може да обезпечи пробег от 1000 километра с едно зареждане. Според Хуанг Сянгонг, създател на Greater Bay Technology, потреблението на свръхпроводими материали и технология за ръководство на топлината в батерията подсигурява, че тя може да се загрява от температури до -20°C до +25°C единствено за 5 минути.

Когато батерията е в естествения си температурен диапазон, тя може да бъде бързо заредена и да доближи цялостен потенциал единствено за 6 минути. Ефективно, батерията може да се употребява при всевъзможни метеорологични условия и е еквивалентна на зареждането на резервоара на автомобил с бензинов мотор, което дава отговор на визията на компанията.

„ Батерията Phoenix освен взема решение казуса с дългото време за зареждане на електрическите автомобили, само че и други наболели проблеми. Няма значение дали е парещ или леден ден, пробегът на батерията Phoenix няма да бъде обиден. “

казва Хуанг

Хуанг е убеден, че неговата технология ще усили всеобщото разпространяване на електрическите автомобили. Батерията Phoenix ще може да бъде забелязана в деяние още през идната година в електрическите автомобили Aion на GAC, както и в електрическите автомобили на други производители.

Само за две години Greater Bay Technology се трансформира в компания еднорог, оценена на 1 милиард $ и се загатва наред с огромните производители на акумулатори като Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) и BYD в Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР